EDS presenteert solide resultaten eerste kwartaal 2005

Dienstverlener tekent contracten ter waarde van $ 7,1 miljard

Capelle a/d IJssel, 3 mei 2005 - EDS boekt voor het eerste kwartaal van 2005 een nettowinst van $ 4 miljoen, of 1 dollarcent per aandeel. In het eerste kwartaal van 2004 leed het bedrijf nog een verlies van $ 12 miljoen, of 2 dollarcent per aandeel. In de resultaten van het eerste kwartaal van 2005 is rekening gehouden met het effect van de uitoefening van opties, wat het bedrijf sinds 1 januari 2005 heeft geadopteerd.

De pro forma netto winst in het eerste kwartaal van 2005 kwam neer op $ 35 miljoen, of 7 dollarcent per aandeel. Dit is exclusief het effect van $ 36 miljoen voor de uitoefening van opties en de positieve impact van $ 5 miljoen, of 1 dollarcent per aandeel, uit beëindigde of afgesplitste activiteiten en het gedeeltelijk terugboeken van eerder gerapporteerde herstructureringskosten.

In het eerste kwartaal van 2004 leed EDS nog een verlies van $ 29 miljoen, of 6 dollarcent per aandeel, exclusief de winst uit een afsplitsing van 8 dollarcent per aandeel, herstructureringskosten van 10 dollarcent per aandeel en inkomsten uit beëindigde activiteiten van 5 dollarcent per aandeel. Als EDS opties had uitgekeerd in het eerste kwartaal van 2004 was het verlies in die periode opgelopen naar $ 44 miljoen, 9 dollarcent per aandeel.

"EDS heeft een solide start gemaakt in 2005, onze operationele verbeteringen worden beter zichtbaar", verklaart Mike Jordan, chairman en CEO van EDS. "In een markt waar de concurrentie blijft toenemen hebben we ons beste kwartaal sinds 2002 gedraaid als het gaat om contractwinsten. Daarbij blijven we investeren in onze capaciteiten. Wij geloven dat EDS op koers ligt om onze lange termijn plannen voor een succesvolle ommekeer te realiseren." Jordan wijst verder op de investering in ExcellerateHRO, een joint venture met Towers Perrin. "Dit geeft EDS direct een sterke positie in het snelgroeiende marktsegment voor business process outsourcing."

EDS rapporteerde een omzet van $ 4,94 miljard in het eerste kwartaal, een daling van 5 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2004.

Het bedrijf tekende contracten met een totale waarde van $ 7,1 miljard in het eerste kwartaal. Een jaar geleden eerder was dit nog $ 3,8 miljard. Met name in de overheidssector werd groot succes geboekt met de winst van een tienjarig contract ter waarde van $ 3,85 miljard bij het Britse Ministerie van Defensie.

Naar aanleiding van de winst van dit contract heeft EDS zijn verwachtingen voor het tweede kwartaal en het jaarresultaat in 2005 bijgesteld. De verwachte omzet voor heel 2005 stijgt van $ 20 miljard naar $ 21 miljard. De pro forma winst per aandeel stijgt van 40 naar 50 dollarcent. Voor het tweede kwartaal van 2005 verwacht het bedrijf een totale omzet te boeken van $ 5 tot $ 5,2 miljard en een pro forma verlies van 2 tot 7 dollarcent per aandeel.

Voor het gehele bericht: http://www.eds.com/news/news.aspx?news_id=2383.

Over EDS
EDS levert een breed portfolio zakelijke en technologische oplossingen om klanten wereldwijd te helpen hun prestaties te verbeteren. Tot de kerncompetenties van EDS behoren diensten op het gebied van informatietechnologie, applicaties en business processen, evenals IT-transformatiediensten. Dochteronderneming A.T. Kearney is één van de belangrijkste management adviesbureaus ter wereld. Met een jaaromzet van meer dan $20 miljard in 2003 staat EDS op de 87e plaats in de Fortune 500. De aandelen van EDS worden verhandeld op de beurzen van New York (NYSE: EDS) en Londen. Kijk voor meer informatie op www.eds.com of www.eds.nl.