Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


03 mei 2005


Apeldoorn - Inbraak op heterdaad betrapt


De politie heeft op dinsdag (03-05) rond 01.30 uur een 37-jarige Apeldoorner betrapt bij een inbraak aan de Hofstraat. Tijdens surveillance zagen agenten de alarmverlichting bij een winkel branden. Er bleek een etalageruit vernield en toen ze een kijkje in het pand wilden nemen kwam de inbreker net naar buiten met de buit in een vuilniszak.
De man werd meteen aangehouden en de buit (voornamelijk rookartikelen) werd in beslag genomen. De man staat genoteerd op de zogenaamde veelplegerlijst en is ingesloten.


Apeldoorn - Getuigen gezocht


De politie zoekt getuigen van een doorrijden na aanrijding op maandag (02-05) rond 16.10 uur op het Holtrichtersveld. Een 19-jarige fietser uit Apeldoorn stond te wachten om over te steken toen er een auto met hoge snelheid over de verkeersdrempel naderde. Door zijn rijgedrag vloog de auto min of meer uit de bocht en botste tegen de voorzijde van de fiets. De fietser kwam ten val en liep enkele kneuzingen op. De auto reed vervolgens weg. Het gaat om een donkerkleurige VW Golf type 3 of 4. Eventuele getuigen van deze aanrijding wordt verzocht zich bij de politie melden via 0900 8844.


Apeldoorn - Verkeersongeval


Een 50-jarige buschauffeur reed maandagochtend in alle vroegte (06.30 uur) vanaf de Stationsstraat de Kanaalstraat in en ontdekte te laat dat de doorgang te smal was ivm de daar aanwezige marktkramen. Hij raakte met zijn spiegel de marktkramen waarvan er vier omvielen op een aldaar geparkeerde auto. Naast de schade aan de marktkramen was er lichte krasschade aan de auto. Om verdere schade te voorkomen moest de chauffeur de bus achteruit rijden en kon daarna zijn weg vervolgen.


Apeldoorn - Verkeersongeval


Een 43-jarige automobilist uit Apeldoorn verloor maandagmiddag even16.00 uur door onbekende oorzaak de macht over het stuur op de Chopinlaan, raakte de stoeprand en botste vervolgens frontaal op de aldaar geparkeerde auto van een 35-jarige Apeldoorner. De man werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn auto werd met aanzienlijke schade weggesleept door een bergingsbedrijf.


Apeldoorn - Man krijgt drie bekeuringen

Nav een melding over overlast door personen op de trappen bij de bibliotheek aan de Vosselmanstraat, ging de politie op dinsdag (03-05) rond 05.10 uur ter plaatse. Aangetroffen werd oa een 43-jarige Apeldoorner die stond te urineren tegen een pilaar van de bieb. Hij kreeg daar een boete voor en weigerde vervolgens een legitimatiebewijs te tonen. Dat werd dus nog een boete. Vervolgens bleek de man onder invloed van alcohol en kreeg hij tot slot een boete voor openbare dronkenschap.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --