Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 mei 2005

Rijden onder invloed

Automobilist wankelt zijn auto uit

Enschede

Op dinsdag 3 mei zag een politiesurveillance omstreeks 03.45 uur een auto rijden op de Haaksbergerstraat. De automobilist zette zijn auto aan de kant en kwam wankelend uit zijn voertuig. Hij bleek behoorlijk onder invloed te zijn. De politie hield de verdachte, een 41-jarige Enschedeër aan. De verdachte wilde niet meewerken en verzette zich tegen zijn aanhouding, waarop hij werd geboeid. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,18 o/oo. De verdachte bleek een recidive, waarop een proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-054214)

Aanhouding na bedreiging

Verdachte bedreigt NS-conducteur

Enschede

Op maandag 2 mei werd omstreeks 17.00 uur een bedreiging gemeld door NS-personeel vanaf het station in Enschede. Ter plaatse troffen de agenten een man aan, die door het NS-personeel onder controle werd gehouden. Deze man, een 35-jarige Enschedeër had zich in de trein erg vervelend opgesteld tegenover een 52-jarige conducteur. De man was niet in het bezit van een geldig plaatsbewijs. Daarnaar gevraagd overhandigde hij zijn paspoort maar weigerde verder antwoord te geven op vragen. Ook wilde hij zijn adres niet opgeven. De man kwam steeds dichter bij de conducteur, waardoor de situatie voor de conducteur heel bedreigend werd. De conducteur liep daarop weg en ging in zijn hokje zitten en sloot de deur af. De 52-jarige begon daarop heftig op de deur te bonzen. Aangekomen in Enschede wachtte de conducteur de 52-jarige op bij het verlaten van de trein, waarop de 52-jarige de conducteur naar de keel vloog. Er kwam snel hulp van NS-personeel, die de 52-jarige onder controle brachten. De politie hield de verdachte aan. Na verhoor kon de verdachte met een proces-verbaal het bureau weer verlaten. (05-054088)

Aanrijding met letsel

Aanrijding tussen auto en bromfiets

Almelo

Op maandag 2 mei vond omstreeks 16.40 uur een aanrijding plaats op de kruising Buitenhavenweg/Grintweg/Klinkerweg in Almelo tussen een auto en een bromfiets. Een 25-jarige automobilist uit Almelo reed over de Grintweg en naderde genoemde kruising. De automobilist wilde op de krusing rechtdoor de Klinkerweg in en verleende daarbij geen voorrang aan de voor hem van rechts over de Buitenhavenweg naderende 20-jarige bromfietser uit Almelo. De bromfietser werd aangereden en met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij is opgenomen. (05-054093)

Rijden onder invloed

Automobilist aangehouden

Almelo

Op maandag 2 mei controleerde de politie omstreeks 22.15 uur een automobilist op de A35 in Almelo. Ze constateerden alcoholgebruik bij de automobilist, een 51-jarige Almeloër en hielden hem aan. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,75 o/oo. De politie vorderde zijn rijbewijs in en maakt proces-verbaal op. (05-054169)

Verdachte inbraak aangehouden

Minderjarige verdacht van inbraak in school

Almelo

Op maandag 2 mei hield de politie een 15-jarige jongen uit Almelo aan als verdachte van een inbraak in een school aan de Heetveldsweg. De inbraak vond plaats in de nacht van 21 april jl. Uit het daarna ingestelde onderzoek kwam de politie uit bij deze verdachte. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (05-048604)

Diefstal caravan

Veel schade bij de diefstal

Rijssen

Rond middernacht van maandag 2 op dinsdag 3 mei werd bij een caravanbedrijf aan de Ambachtsstraat in Rijssen een diefstal ontdekt. Het slot van een metalen toegangshek naar het bedrijfsterrein was geforceerd. Daarna is het hek met veel kracht, vermoedelijk met behulp van een voertuig, open getrokken. Daardoor heeft het hek veel schade opgelopen. Vanaf het bedrijfsterrein werd een nieuwe caravan weggenomen. De caravan is van het merk Fendt. (05-054196)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --