HET EXPERTISE CENTRUM

Van den Hoven nieuwe HEC-hoogleraar

Prof.dr. M.J. (Jeroen) van den Hoven is met ingang van heden verbonden aan Het Expertise Centrum (HEC), consultants voor ICT en bestuur in de publieke sector, in Den Haag. Aan HEC is een groep van zeven hoogleraren verbonden met het oog op de waarborging van de kwaliteit van de adviezen van HEC.
Van den Hoven is werkzaam bij TU Delft bij de Faculteit Techniek, Bestuur en Management. In 1987 behaalde hij, cum laude, zijn Masterdiploma Filosofie bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Van den Hoven heeft de overheid, in diverse rollen, geadviseerd. Hij was bijvoorbeeld lid van de commissie die de basisregistratie heeft herontworpen en hij was ook lid van de denktank C@tshuis van het kabinet Wim Kok II (2000/2002).

Bij Het Expertise Centrum zal hij meewerken in projecten en, in voorkomende gevallen, ook betrokken zijn bij de kwaliteitsbewaking van projecten. Verder zal hij betrokken zijn bij de opleidingsactiviteiten van HEC, zoals het HEC Talent Trainee Programma (HTTP) en de masterclass ICT en Beleid.

Het Expertise Centrum is een onafhankelijke stichting met 50 adviseurs gericht op de publieke sector. HEC is gespecialiseerd in vraagstukken van bestuur en ICT.
HEC geeft contra-expertises en adviezen over ICT-organisaties en projecten. Ook stelt het interim- en projectmanagers ter beschikking en voorziet het in gespecialiseerde trainingen voor geselecteerde cliƫntengroepen.

EINDE PERSBERICHT