Gemeente Rotterdam

Bij een calamiteit gaan de sirenes in Rijnmond. Zo bent u dat gewend en dat blijft zo. Maar vanaf nu kunt u ook persoonlijk worden gewaarschuwd wanneer u gevaar loopt. Op 2 mei start de SMS=Alarm campagne.

Een SMS op uw mobiele telefoon werkt onmiddellijk en trefzeker. U weet meteen wat u te doen staat: Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en Luister naar Radio Rijnmond. Voor nadere informatie stemt u uw radio of televisie af op RTV Rijnmond of op tekstpagina 112.

Waarom een SMS naast de sirenes? Omdat 85% van alle Rijnmonders een mobiele telefoon heeft en lang niet iedereen altijd de sirene hoort.

Wat moet u doen om voortaan per SMS te worden gealarmeerd? U meldt u één keer aan met uw postcode. Door uw postcode en 'aan' te sturen naar 5100 of via www.alarmbericht.nl. U ontvangt een bevestigings-SMS, dat een kwartje kost. De alarmberichten zijn gratis voor de ontvanger. Als u niet alleen thuis, maar ook op uw werk, op school, bij familie of ergens anders wil worden getipt, geeft u ook dáárvan de postcode door. Voor deze postcode(s) betaalt u per aanmelding jaarlijks 0,40 eurocent.