Gemeente Hoorn


Groen licht voor West-Friese kunstijsbaan

Persbericht d.d.: 29 april 2005

De rechtbank van Alkmaar heeft het schorsingsverzoek voor de verleende vrijstelling en bouwvergunning voor de kunstijsbaan afgewezen. De provincie Noord-Holland heeft inmiddels het groene licht gegeven voor haar subsidie van 3,7 miljoen euro. De gemeente zal zo snel mogelijk starten met de bouw van de West-Friese kunstijsbaan.

De gemeente Hoorn nodigt iedereen uit maandag 2 mei om 16.00 uur op de locatie van de kunstijsbaan de definitieve komst van de kunstijsbaan te komen vieren. Er is ijs voor iedereen die zijn of haar schaatsen meeneemt.

FINANCIERING KUNSTIJSBAAN
De provincie Noord-Holland subsidieert de kunstijsbaan voor 3,7 miljoen euro onder de voorwaarde dat de eerste werkzaamheden voor de kunstijsbaan voor eind april 2005 moeten zijn uitgevoerd. De provincie heeft inmiddels officieel te kennen geven het opruimen van de puinberg op de Blauwe Berg te zien als start van het grondverzet van de kunstijsbaan. Hiermee is aan de provinciale voorwaarde voldaan. De totale kosten voor de ijsbaan komen op ruim 12 miljoen euro. De kosten van de bouw van de West-Friese kunstijsbaan worden betaald de provincie Noord-Holland, de gemeente Hoorn en de twaalf West-Friese regiogemeenten, via de huuropbrengst van de ijsbaan en via obligaties van de stichting Kunstijsbaan West-Friesland.

VIERING KOMST KUNSTIJSBAAN
De gemeente Hoorn nodigt iedereen uit maandag 2 mei om 16.00 uur op de locatie van de kunstijsbaan de definitieve komst van de kunstijsbaan te komen vieren. Iedereen die zijn of haar schaatsen meeneemt, krijgt een gratis ijsje uitgereikt. De locatie van de kunstijsbaan is te bereiken via een parallelweggetje aan de Bobeldijkerweg, nabij het woonwagencentrum.

WEST-FRIESE KUNSTIJSBAAN
In het toekomstige Vrijetijdspark De Blauwe Berg komt een ijshal met een 400-meterschaatsbaan en een ijsvloer van 30 bij 60 meter, geschikt voor recreatief en wedstrijdschaatsen. De kunstijsbaan heeft ook een horecagelegenheid. En voor degenen die de schaatsen aan willen houden, is er direct naast het ijs een koek-en-zopie. De kunstijsbaan zal volgens planning oktober 2006 gereed. Vanaf dan kunnen de inwoners van Hoorn en West-Friesland zo'n zeven maanden per jaar schaatsen op kunstijs.

---