Gemiva-SVG Groep


P E R S B E R I C H T

Nieuwerkerk aan den IJssel, 3 mei 2005

Vestia Midden-Nederland en Gemiva-SVG Groep sluiten samenwerkingsovereenkomst voor Nieuwerkerk aan den IJssel

Vestia Midden-Nederland en de Gemiva-SVG Groep gaan in Nieuwerkerk aan den IJssel zestien zorgappartementen realiseren voor mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking in het nieuwbouwproject 'Nieuw Dorrestein'. Vandaag ondertekenden de heer T. Rook, bedrijfsdirecteur van Vestia Midden-Nederland, en de heer C.C.W. Borsboom, lid van de Raad van Bestuur Gemiva-SVG Groep, daarvoor een samenwerkingsovereenkomst. Dit gebeurde in het kantoor van Vestia Midden-Nederland in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Vestia Midden-Nederland ontwikkelt het nieuwbouwproject 'Nieuw Dorrestein'. Het bestaat uit de herontwikkeling van het bestaande verouderde winkelcentrum. Het nieuwe plan voorziet in 2.700 vierkante meters winkels op de begane grond en 65 koopappartementen, 20 huurwoningen en 16 zorgappartementen daarboven. De woningen zijn verdeeld over 4 woonlagen. De start van de bouw staat gepland in het najaar van 2005 en de oplevering vindt gefaseerd plaats in 2007.

Woonzorgzone
De nieuwe woningen in 'Nieuw Dorrestein' liggen op steenworp afstand van het eveneens nieuw te ontwikkelen zorgcentrum Chrysantemum. In dit gemoderniseerde gebied ontstaat hierdoor een zogenaamde woonzorgzone. In deze woonzorgzone bevinden zich winkels, voorzieningen, zorgappartementen en welzijnsvoorzieningen voor ouderen en mensen met een beperking.
Met de realisatie van deze woonzorgzone spelen partijen in op de behoefte die door de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel is geformuleerd voor de vertaling van het Pact van Savelberg naar gemeentelijk niveau. Het Pact van Savelberg is in april 2004 in Midden-Holland gesloten tussen zorgaanbieders, woningcorporaties, zorgverzekeraar, gemeenten, provincie, welzijnsinstellingen en zorgvragers. De organisaties spreken hiermee uit dat zij een levensloopbestendige regio Midden-Holland willen realiseren door het bouwen van 9000 geschikte woningen per 2015, met een geïntegreerd aanbod van zorg, dienstverlening en welzijn.

Wilt u meer weten over de activiteiten van Vestia en die van de Gemiva-SVG Groep? Neem dan eens een kijkje op www.vestia.nl en www.gemiva-svg.nl.