$15 miljoen voor Mindjet in tweede investeringsronde

Investeerders IGC en 3i enthousiast over groeiplannen

Larkspur, Californië, 3 mei 2005 - Mindjet, leverancier van software voor het visualiseren, beheren en delen van informatie heeft een tweede investeringsronde succesvol afgesloten. Twee gerenommeerde internationale beleggers, Investor Growth Capital (IGC) en 3i investeren samen 15 miljoen dollar in de snel groeiende organisatie. 3i had al eerder een belang genomen in Mindjet.

Met de nieuwe investering wil Mindjet zijn positie als marktleider versterken en de wereldwijde groeiplannen realiseren. Daarnaast wil de organisatie het geld inzetten voor verder onderzoek en ontwikkeling van zijn software MindManager. Hierbij ligt het accent vooral op 'collaboration' technologie die ervoor moet zorgen dat wereldwijd steeds meer business teams gebruik kunnen maken van MindManager om onderling informatie uit te wisselen.

Robert Gordon, CEO van Mindjet: "IGC en 3i zijn voor ons ideale financiële partners. Beiden beschikken over een duidelijke lange termijn investeringsstrategie, iets wat voor ons van groot belang is om onze wereldwijde groeidoelstellingen te realiseren."

Het afgelopen jaar was voor Mindjet een recordjaar. De omzet groeide met meer dan 60% ten opzichte van 2003, het bedrijf werd winstgevend en het aantal medewerkers nam daarnaast ook met 20% toe. Mindjet telt momenteel wereldwijd meer dan 500.000 zakelijke gebruikers waaronder Siemens Group, SAP, BMW, DaimlerChrysler, Whirlpool, 3M en HP.

Noah Walley, Managing Director bij IGC: "Tijdens een gesprek met één van onze software resellers hoorden wij voor het eerst praten over Mindjet's MindManager. Nog diezelfde week woonden we een vergadering bij waarin deze software werd gebruikt. We waren zo onder de indruk dat we besloten te investeren in Mindjet. Ondertussen zijn we tevens fervente gebruikers van MindManager."

Wolfgang Maennel, investment manager bij 3i: "In 2001 investeerden we voor het eerst in Mindjet. Onze verwachtingen zijn blijven groeien. Daarom aarzelden we ook niet om deel te nemen aan deze tweede investeringsronde. Met ons internationaal netwerk van middelen en contacten ondersteunen we Mindjet graag bij zijn verdere internationale expansie."

Over Invester Growth Capital
Investor Growth Capital is een investeringsbedrijf in risicokapitaal en private adviesgroep voor aandelenvermogens die volledig eigendom is van Investor AB, een belangrijke industriële holding en hoofdaandeelhouder van verschillende internationale bedrijven waaronder AstraZeneca, Ericsson en SEB. Voor bijna een eeuw bestaat Investor AB's zakelijke concept eruit om "best-in-class" bedrijven te ondersteunen in sectoren waarin de groep kan terugvallen op eigen uitgebreide kennis en netwerken. Investor Growth Capital deelt deze filosofie en ondersteunt Investor AB's uitgebreide wereldwijde netwerk van bedrijven en senior managers. Investor Growth Capital concentreert zich op investeringen in groeibedrijven in de IT en gezondheidssector in Europa, Noord-Amerika en Azië.

Ingezonden persbericht