Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


03 mei 2005


Bredevoort - Extra toezicht recreatiegebied De Slingeplas


Even als voorgaande jaren gaat de politie extra toezicht houden op en rond het recreatiegebied De Slingeplas in Bredevoort.
Dit projectmatige extra toezicht vindt plaats in de periode vanaf begin mei tot eind september 2005. Er zal met name gecontroleerd worden of de bezoekers zich houden aan de ter plaatse geldende terreinregels. Zo is het verboden om honden los te laten lopen, een vuurtje te stoken alsmede aanwezig te zijn na zonsondergang. Ook de nachtvisserij is niet toegestaan. Het foutief parkeren op de toegangswegen en de parkeeroverlast in de woonwijk het Stadsbroek zijn eveneens punten van aandacht. Voor de toegangswegen de Kruittorenstraat, Pastoorsdijk en Ooievaarsdijk geldt aan beide zijde van de weg een parkeerverbod door de aanwezigheid van een parkeerverbodzone. In het recreatiegebied zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig. De toegangswegen dienen vrij te blijven voor hulpdiensten bij eventuele calamiteiten.
De politie werkt in dit project van toezicht nauw samen met de terreinbeheerders van het Recreatieschap Achterhoek/Liemers en de buitengewone opsporingsambtenaren van de Wildbeheereenheid Aalten e.o. Er zal zowel overdag als 's nachts worden gecontroleerd.


Neede - Oproep getuigen doorrrijden na aanrijding


Een onbekende automobilist verleende op dinsdag (03-05) rond 05.30 uur geen voorrang aan een 20-jarige fietser uit Borculo. Het ongeval vond plaats op de kruising Borculoseweg en de Rondweg. De fietser kwam ten val en raakte gewond aan knie en elleboog. De fiets was aan de achterzijde geheel ontzet. De politie verzoekt eventuele getuigen van dit ongeval
zich te melden via 0900 8844.


Groenlo - Diefstal container met roestvrij staal
Vanaf een afgesloten terrein aan de Eibergseweg werd op maandag (02-05) tussen 05.30-
06.15 uur een container met een partij roestvrij staal twv ongeveer E 1000,- ontvreemd.
De dader heeft het toegangshek op onbekende wijze geforceerd. De afmetingen van de container zijn 6.20 x 2.20 x 1.80 m.


Rha (gem. Bronckhorst) - Bromfietsster gewond

Een 31-jarige automobilist uit Olburgen verleende bij het afslaan geen voorrang aan een
30-jarige bromfietsster uit Doesburg die uit tegenovergestelde richting kwam. Het ongeval
gebeurde op maandag (02-05) rond 07.30 uur op de t-splitsing Olburgseweg en de Rhabergseweg. De vrouw kwam ten val en werd met een grote beenwond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bromfiets was zwaar beschadigd.


Terborg - Olifanten vernield

In de nacht van zaterdag op zondag (30-04/-01-05) werden bij een antiekzaak aan de Hoofdstraat twee bij het bedrijf staande olifanten vernield. De daders gooiden de dieren om waardoor ze beschadigd raakten aan de oren. Het totale schadebedrag wordt geschat op
zo'n E 17.000,-. De politie heeft de zaak in onderzoek.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --