ABN AMRO

Amsterdam/New York, 02 mei 2005

ABN AMRO benoemt nieuw hoofd US Regulatory Affairs

ABN AMRO heeft vandaag bekendgemaakt dat met het oog op de verdere versterking van de compliance-functie Herbert A. Biern is benoemd tot Executive Vice President en hoofd US Regulatory Affairs.

In zijn vorige functie was de heer Biern lid van de Board of Governors van het Federal Reserve System. In deze hoedanigheid stond hij aan het hoofd van de afdelingen Enforcement, Special Investigations en Anti-Money Laundering Policy & Compliance binnen de divisie Banking Supervision and Regulation van de Board. Binnen de Board of Governors was hij als hoogste toezichthoudende functionaris belast met het handhavingsbeleid en de bestrijding van witwaspraktijken en was hij de belangrijkste contactpersoon voor de Amerikaanse juridische en toezichthoudende autoriteiten in zaken die verband houden met de melding van verdachte activiteiten, bankfraude, witwaspraktijken en de financiering van terroristische activiteiten. De heer Biern was binnen zijn divisie tevens de hoogst verantwoordelijk functionaris voor de afhandeling van aanvragen.

Rijkman Groenink, Voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN AMRO: "Compliance staat centraal in de activiteiten van ABN AMRO. De heer Biern is één van de best geïnformeerde en meest ervaren deskundigen ter wereld op het gebied van compliance. Met zijn komst geven wij verdere invulling aan een reeks initiatieven om de compliance-functie binnen onze hele organisatie te versterken. ABN AMRO zet hiermee een belangrijke volgende stap op weg naar een compliance-programma waarmee wij maatgevend zullen worden voor financiële instellingen wereldwijd."

Carin Gorter, hoofd Group Compliance bij ABN AMRO, voegt hieraan toe: "Herb Biern is een uitzonderlijk begaafd vakspecialist die beschikt over een schat aan kennis en ervaring. Hierdoor zal hij een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het opbouwen van de compliance-structuur die onontbeerlijk is in de huidige dynamische wereld."

Gedurende zijn carrière van ruim 26 jaar bij de Federal Reserve is de heer Biern betrokken geweest bij diverse initiatieven om het regelgevend en toezichthoudend kader binnen het bankwezen te hervormen. Hij is medeoprichter van de Interagency Bank Fraud Working Group, behoort tot de vormgevers van de rapportagerichtlijnen van de federale bankautoriteiten in de Verenigde Staten inzake verdachte praktijken die in 1996 van kracht werden, is in talloze strafprocessen en procedures voor handhaving van de effectenwetgeving als getuige-deskundige opgetreden en heeft meerdere keren namens de Federal Reserve waarschuwingen afgegeven met betrekking tot fraude met "prime bank" en overige financiële instrumenten.

De heer Biern zal werkzaam zijn vanuit New York en zal rapporteren aan Carin Gorter, hoofd Group Compliance van ABN AMRO.

Persinformatie:
Steven Blaney +44 20 7678 8244

ABN AMRO Bank N.V.

Afdeling Persvoorlichting
(HQ 9140)
Postbus 283
1000 EA Amsterdam

Telefoon: 020 628 89 00
Buiten kantoortijden:
020 629 80 00
Fax: 020 629 54 86


Copyright © 1998-2005 ABN AMRO Bank N.V.
All rights reserved.