Politie Zeeland


---


W-2449-2005 Brand gesticht na auto-inbraak

Aan de President Rooseveltlaan in Vlissingen is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in een geparkeerde auto.
Nadat de geluidsapparatuur was weggenomen, werd het interieur van de auto in brand gestoken. Het vuurtje is vanzelf gedoofd. Schadebedrag is niet bekend.


W-2450-2005 Drugs 'sliklijn' opgerold; organisatoren en handelaren aangehouden

Politie Zeeland heeft een onderzoek afgerond in de gemeente Vlissingen naar handel in cocaïne en xtc-tabletten. Tijdens het onderzoek zijn een zevental personen aangehouden, waaronder twee plaatselijke dealers uit Vlissingen en hun leverancier. Van de zeven verdachten zijn vijf personen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Op dit moment zitten hiervan nog vier verdachten in voorlopige hechtenis. Zij zullen zich eind juli voor de rechter moeten verantwoorden.
De aangehouden personen worden bovendien verdacht van het importeren van drugs uit Mexico en van het organiseren van een zgn. 'sliklijn' en het ronselen van 'slikkers' om drugs naar Nederland te importeren vanuit de Antillen en Suriname. Het onderzoek naar de 'sliklijn' is nog gaande en in deze zaak worden meerdere aanhoudingen niet uitgesloten.
Politie Zeeland stelt tegen vijf verdachten ook een financieel strafrechtelijk onderzoek in om te berekenen of (een deel van) de winst kan worden ontnomen (plukze wetgeving).


W-2451-2005 Drie auto's beschadigd bij kop/staartbotsing


Bij een kopstaartbotsing in Middelburg raakten dinsdagmorgen rond 09.00 uur drie personenauto's beschadigd.


Een 52-jarige automobiliste uit Middelburg reed over de N57 en wilde linksaf de Pronkenburgseweg inrijden. Toen zij moest remmen voor het overige verkeer, remde de auto achter haar, met daarin een 57-jarige man uit de gemeente Veere, eveneens af. Een 60-jarige Middelburger had dit te laat in de gaten en reed achterop de auto van de 57-jarige Middelburger die op zijn beurt weer doorschoof tegen de auto van de 52-jarige vrouw. Er raakte niemand gewond, de drie voertuigen moesten worden weggetakeld.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.