Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 3 mei 2005

Man uit Drunen vernielt telefoon in politiebureau

TILBURG Een 34-jarige man uit Drunen is gistermiddag om tien voor halfdrie in het politiebureau aan de Ringbaan Zuid in Tilburg aangehouden toen hij een telefoontoestel vernielde. De man was aan het bureau omdat hij gehoord moest worden als getuige. In het bureau bleek verder dat de man ook nog drie vonnissen van in totaal 439,50 euro had open staan. Toen de man vroeg of hij even met zijn vriendin mocht bellen werd hem dat toegestaan. Dit gesprek verliep niet naar wens want de man werd kwaad en vernielde de telefoon.

Agenten pakken met assistentie van burgers een insluiper

TILBURG Gistermiddag rond kwart over vier hebben agenten met behulp van burgers een 15-jarige jongen uit Kaatsheuvel aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij aan de Componistenlaan in Tilburg een woning was binnengeslopen en daar een geldkist had weggenomen. Een getuige had de jongen op de plaats delict gezien en wist een heel goede beschrijving van hem te geven, waarop agenten met de getuige en een tweede politie-eenheid in de buurt naar de jongen gingen zoeken. Zij troffen hem aan op een schoolplein aan de Tartinistraat in Tilburg. Hij probeerde nog wel de benen te nemen maar dit werd door de getuige voorkomen. De Kaatsheuvelse jongen is in verzekering gesteld en de politie stekt een nader onderzoek in.

26 bekeuringen aan de Dorpsstraat in Riel

RIEL Agenten van het politieteam Leijdal hebben gistermiddag een snelheidscontrole gehouden in de Dorpsstraat in Riel. In deze straat geldt een maximum snelheid van 30 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was gistermiddag 62 kilometer per uur. In totaal heeft de politie van 160 voertuigen de snelheid gemeten. Van de gecontroleerde voertuigen reden er 144 harder dan de toegestane 30 kilometer per uur.

RIEL Ook gisteravond controleerde de politie de snelheid aan de Dorpsstraat in Riel. Bij de avondcontrole heeft de politie van 84 voertuigen gecontroleerd. Van hen reden er 73 harder dan de toegestane 30 kilometer per uur. Er werden 21 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 54 kilometer per uur. En passant werden er ook nog twee bekeuringen uitgedeeld voor het niet handsfree bellen.

Politie houdt rood licht controle

TILBURG Gistermiddag heeft de politie op de kruising van de Ringbaan West en het Burgemeester van de Mortelplein in Tilburg een rood licht controle gehouden. Vier weggebruikers gingen op de bon.

Veelplegersteam pakt auto-inbreker

TILBURG Agenten van het Tilburgse Veelplegers Team (TVT) hebben gisteravond rond halfnegen aan de Jan Heijnsstraat in Tilburg een 36-jarige man uit deze stad op heterdaad aangehouden bij een auto-inbraak. De aangehouden Tilburger, die bij Justitie en Politie als veelpleger geregistreerd staat werd gisteravond door agenten van het Veelplegersteam in de Lochtstraat gesignaleerd. De man loopt vervolgens door naar het parkeerterrein aan de Jan Heijnsstraat en als de agenten van het Veelplegers Team de Tilburger observeren is het direct raak en wordt de man op heterdaad betrapt bij een inbraak in de auto van een 21-jarige Tilburger. De Veelpleger is ingesloten en in verzekering gesteld. Na het politieonderzoek wordt de man ter beschikking van justitie gesteld.

Agenten pakken man op voor bedreiging

TILBURG Aan het Stuivesantplein in Tilburg hebben agenten gisteravond om tien over negen een 50-jarige Tilburger aangehouden. De politie had kort daarvoor de melding binnengekregen dat de Tilburger met een mes in de handen achter jeugd aanzat. Als agenten ter plaatse komen wijzen zij de verdachte aan die hierop wordt aangehouden. In de kleding van de man, die overigens behoorlijk onder invloed van drank was, vinden de agenten twee messen. Die zijn door de politie in beslag genomen. Van de 20-jarige Tilburger die door de verdachte was bedreigd heeft de politie gisteravond een aangifte opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Agenten houden man aan die nog 40 dagen te goed heeft

TILBURG Aan de Krommeniestraat in Tilburg hebben agenten gisteravond rond halftien een 20-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man had nog een vonnis van 40 dagen open staan. De vriendin van de verdachte, een 17-jarig meisje uit Tilburg, liep bij de aanhouding van haar vriend de politie steeds voor de voeten. Zij werd ook aangehouden. In de tas van het meisje vonden agenten een vlindermes. Zij deed afstand van het mes en dit zal door de politie worden vernietigd.

TILBURG In de Stationsstraat in Tilburg hebben agenten vanmorgen een 50-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij had nog een boete van 180 euro open staan maar omdat hij die niet kan betalen gaat de man vier dagen vervangende hechtenis uitzitten.

Agenten houden man aan na bedreiging buurtbewoner

TILBURG Gisteravond even na halftwaalf hebben agenten aan de Leimuidenstraat in Tilburg een 37-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van de bedreiging van een 29-jarige vrouw, een buurtbewoonster. Na het politieonderzoek is de man weer in vrijheid gesteld.

Agenten halen dronken bromfietser van de weg

TILBURG Vannacht om kwart over twee hebben agenten aan de Zwartvenseweg in Tilburg een 30-jarige Tilburger aangehouden. De man bestuurde met te veel drank op een bromfiets. In het politiebureau blies de man bijna 1.15 promille. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldievegge opgepakt

TILBURG Vanmorgen om kwart over acht hebben agenten aan de Broekhovenseweg in Tilburg een 41-jarige vrouw uit deze stad aangehouden. Zij werd in een winkel betrapt bij de diefstal van goederen ter waarde van bijna 32 euro. De politie maakt proces-verbaal op tegen de vrouw.

Auteur: Carel Bouman