Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


3 mei 2005


Onderwerp: vermissing Epenaar


De politie op de Nw Veluwe stelt een onderzoek in naar de sinds woensdag 27 april j.l vermiste [naam] uit [plaatsnaam]. Bij de zoektocht hebben het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), de politie IJsselland en de brandweer Zwolle assistentie verleend. Tot op heden heeft het onderzoek nog niet tot duidelijkheid geleid.


Op woensdagavond heeft de familie melding van de vermissing gedaan, aangezien de vermiste man niet op een voor hem belangrijke afspraak was verschenen.
Sinds de melding werd door agenten naar de vermiste man uitgekeken en werd hij landelijk gesignaleerd.


In de nacht van woensdag op donderdag werd de leenauto van [naam] op een industrie-terrein aan de Gasthuisdijk ter hoogte van de melkfabriek in Zwolle aangetroffen. Het gaat om een [auto]. Het vermoeden is, dat de auto daar al sinds het eind van de middag heeft gestaan.


Tijdens het onderzoek hebben Zwolse agenten het industrieterrein afgezocht. Aan de hand van hun bevindingen is er met speciale speurhonden van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) in de insteekhaven van het Zwarte Water naar de vermiste man gezocht. Hierbij zijn ook duikers van de brandweer Zwolle ingezet. Bij de zoekactie is ook een helikopter betrokken geweest.


Dit alles heeft nog niet tot resultaat geleid. In overleg met de familie is besloten om de vermissing openbaar te maken.


De man is [kenmerken]. Hij droeg hoogst waarschijnlijk een donkerblauwe spijkerbroek, een donkerblauwe of donkergroene trui en werkschoenen met stalen neuzen.


De politie heeft de volgende vragen:

- Wie heeft de vermiste man na woensdagochtend 27 april nog gezien ?
- Wie heeft betrokkene in de bewuste donkerblauwe Opel Astra zien rijden ?
- Wie heeft de auto en op welk tijdstip op het industrieterrein zien staan ?
- Wie kan iets melden dat in verband met de vermissing kan worden gebracht ?


De politie Epe is te bereiken via 0900 - 8844


Einde bericht


NB: Er is een foto van de vermiste man beschikbaar.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --