Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


03 mei 2005


Epe - Verkeersongeval

Een 60-jarige automobilist uit Wezep verleende geen voorrang aan een 44-jarige
automobilist uit Nunspeet en een aanrijding was het gevolg. De aanrijding vond plaats op
maandag (02-05) rond 17.45 uur op de kruising van de Tongerenseweg en de Koeken-bergweg. De Wezeper raakte de auto van de Nunspeter vol in de flank waardoor deze een aantal malen rondtolde en uiteindelijk tot stilstand kwam. De bestuurders bleven ongedeerd. Beide auto's moesten worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Epe - Winkeldiefstal

De politie heeft op maandag (02-05) 0m 13.50 uur een 29-jarige vrouw uit Den Bosch aangehouden voor diefstal uit een drogisterij aan de Hoofdstraat. In de gebruikte auto
werden diverse gestolen goederen aangetroffen. In omgeving van de winkel werden nog twee mannen aangehouden van 29 en 37 jaar uit resp. Den Bosch en Sittard-Geleen die mogelijk betrokken waren bij de diefstallen. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Vierhouten - Verkeersongeval

Een 48-jarige automobilist uit Amsterdam verleende bij het afslaan vanaf de Nunspeterweg geen voorrang aan een 65-jarige automobilist uit Hierden die uit tegenovergestelde richting kwam. Het ongeval vond plaats op maandag (02-05) rond 15.15 uur op de kruising van de Nunspeterweg en de Ossenkolkweg. De auto's raakten elkaar frontaal. De 44-jarige passagiere van de Amsterdammer klaagde over pijn in de borstkas en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto's waren total loss en werden weggesleept.


Harderwijk - Diefstal door twee jongens op scooter
Een tiener uit Harderwijk was op maandag (02-05) rond 21.45 uur met een vriend aan het voetballen op een terrein aan de Selhorstweg. Toen ze wegliepen om de bal op te halen werd de portemonnee van de Harderwijker meegenomen door twee jongens op een scooter. Signalement van de bestuurder: breed postuur, donkere kleding en een donkere helm; signalement bijrijder: iets minder breed postuur, blauwe jas (heupmodel), lengte 1.80-1.85, groene helm. Ze reden op een blauwe scooter (vermoedelijk overgespoten) met een wit vlak op de zijkant, Ginelli race-uitlaat, zilverkleurige handvatten.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --