Politie Noord-Holland-Noord

Berichten dinsdag 3 mei 2005

Alkmaar 03-05-2005 - 14.37 uur

Dodelijke aanrijding

Opmeer, maandag 2 mei 2005

Op maandagavond omstreeks 20.10 uur vond er op de A.C. de Graafweg te Opmeer een dodelijk verkeersongeval plaats.

Een 41-jarige vrouw uit Hoorn reed over het weggedeelte tussen de Lindengracht en de Tramweg. Zij kwam door nog onbekende oorzaak op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Na een stuurcorrectie raakte zij met haar auto in de rechterberm en botste hier tegen een boom. Vervolgens schoot het voertuig door en belandde in de naast de weg gelegen sloot. De vrouw raakte buiten bewustzijn.

De brandweer moest assistentie verlenen om de vrouw, die in haar auto bekneld zat, los te krijgen. Per ambulance werd de vrouw overbrachten naar het Medisch Centrum te Alkmaar. Hier overleed zij enige tijd later aan inwendig letsel.

Verkeerscontrole

Sint Maartensvlotbrug, maandag 2 mei 2005

Op maandagmorgen werd op de Westerduinweg in Sint Maartensvlotbrug een verkeerscontrole gehouden waarbij twintig bestuurders een bekeuring kregen. Er werd hoogzakelijk geschreven voor overschrijding van de maximum snelheid van 60 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 92 km per uur.

Heiloo, maandag 2 mei 2005

Op maandagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Kerkelaan in Heiloo. Hier geldt een maximale snelheid van 30 km per uur. In totaal werden 150 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 19 te hard. Deze bestuurders reden met een snelheid van 38 t/m 41 km per uur.

Diefstal auto

Heerhugowaard, maandag 2 mei 2005

Van zondag op maandag, tussen 23.00 en 16.00 uur, werd een personenauto ontvreemd vanaf de Middenwaard in Heerhugowaard. De auto stond op het parkeerterrein bij de bioscoop de Metro. Het ging om een rode Toyota Corolla met kenteken FT-BB-79.

Inbraak in woning

Hoorn, dinsdag 3 mei 2005

Op dinsdagmorgen werd tussen 02.30 en 04.30 uur ingebroken in een woning aan de Ekster te Hoorn. De daders kwamen het pand binnen door de voordeur via de brievenbus te openen. Uit het pand werden geld en een GSM gestolen. Ook een laptop, die onder het bed stond waarin de bewoner lag te slapen, werd weggenomen.

Heerhugowaard, dinsdag 3 mei 2005

Op dinsdagmorgen omstreeks 10.15 uur werd de bewoonster van een woning aan de Middenweg in Heerhugowaard wakker van gestommel in haar woning. Toen zij ging kijken zag zij een onbekende man in haar huis staan. Deze man schrok bij het zien van de bewoonster en vluchtte de woning uit. Bij controle bleek hij binnen te zijn gekomen door een raampje te forceren. Voor zover bekend is heeft de man niets weggenomen.

Inbraak in winkelbedrijf

Den Helder, dinsdag 3 mei 2005

In de nacht van maandag op dinsdag werd tussen 17.30 en 09.00 uur ingebroken in een winkelbedrijf aan de Keizerstraat in Den Helder. De daders kwamen binnen door een raam in het keukengedeelte te forceren. Uit de winkel werden een computer, een toetsenbord en een LCD-monitor ontvreemd. De winkelier is echt het slachtoffer, want op 2 mei werd ook al ingebroken in zijn winkel.

Politie zoekt getuigen poging doorslag

Den Helder, maandag 2 mei 2005

Op maandagochtend omstreeks 04.15 uur fietste een 41-jarige vrouw uit Den Helder in haar woonplaats naar de Eemstraat. Zij was onderweg naar een familielid. Onderweg, op de hoek van de Flevostraat en de Texelstroomlaan zag zij een voor haar bekende man en een vrouw staan. Toen zij op de Eemstraat was aangekomen bleek de man achter haar te staan. Hij haalde een mes tevoorschijn en stak hiermee naar de vrouw. Doordat het slachtoffer op tijd weg kon springen werd zij niet geraakt. De gewaarschuwde politie kon ter plaatse de verdachte man aanhouden. Het mes werd in zijn kleding teruggevonden.

Omdat de toedracht van het incident nog niet duidelijk is, verzoekt de politie eventuele getuigen zich te melden. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de politie Den Helder, tel.nr. 0900-8844.