Woensdag 4 mei te zien bij Team West

Leiderdorp 03-05-2005 - Politie Hollands Midden doet tijdens de uitzending een oproep aan het publiek naar aanleiding van de zakkenrollerij zaak in Sassenheim.

Video-opnames van daders

Politie Hollands Midden doet tijdens de uitzending een oproep aan het publiek naar aanleiding van de zakkenrollerij zaak in Sassenheim. Op 26 november vorig jaar werd daar in een winkel de portemonnee van een slachtoffer gerold. Van de twee vrouwelijke daders zijn video-opnames gemaakt. Een van de dames kwam weer in beeld, afgelopen 24 april, toen zij samen met een andere vrouw in hetzelfde warenhuis opnieuw een portemonee rolde van een slachtoffer. De een pleegde de diefstal waarna de ander snel met de portemonee naar buiten loopt. Deze modus operandi komt vaak voor bij zakkenrollerij. Politie Hollands Midden wil burgers daar preventief op attenderen.

Opgeloste zaak

Politie Haaglanden laat in het item Reportage het succes zien van een inval in een woning na een anonieme tip. In de woning werd cocaïne aangetroffen alsmede een bolletjes pers en een cocaïnepers. Bovendien trof men er een uzi 9mm machinepistool met munitie aan. In deze woning werden twee mannen afkomstig uit Colombia aangehouden.

Tijdstip uitzending

Het regionale politie journaal Team West begint na het journaal van TV-West van 18.15 uur, direct na het weerbericht. Het programma wordt later enkele malen herhaald.