Provincie Flevoland



Domineesweg A6 op de schop

De provincie Flevoland gaat de kruispunten Domineesweg A6 binnen de gemeente Noordoostpolder aanpakken. Inzet is de verbetering van de verkeersveiligheid en een betere verkeersafwikkeling van de Domineesweg bij de aansluitingen op de A6.

De twee kruispunten van Domineesweg met de op- en afritten van de A6 worden omgebouwd tot rotondes. Tijdens de reconstructie zal de oprit richting Emmeloord en de afrit komende uit Emmeloord voor 3 maanden worden afgesloten in verband met de veiligheid van de werklieden. De voorgenomen werkzaamheden liggen vooral tussen de Abtsweg en de Monnikenweg.

Tussen de te realiseren rotondes zal de zuidelijke rijbaan worden verlaagd ter hoogte van het viaduct. Deze verlaging is noodzakelijk om de vereiste doorrijhoogte van 4,60 m te verkrijgen en daarmee de kans op aanrijdingen met het viaduct te verkleinen. De noordelijke rijbaan komt te vervallen.

Aan de Domineesweg zullen, binnen het werkgebied, ook
onderhoudswerkzaamheden aan het asfalt plaatsvinden en zal de bovenste laag van het asfalt worden vervangen. Na het gereedkomen van de reconstructie en het verwijderen van de noordelijke rijbaan zal het werkgebied opnieuw worden ingeplant. Hiervoor worden momenteel plannen gemaakt.

De halteplaatsen aan de Abtsweg komen te vervallen. Er komt een halteplaats voor de HOV-lijn 315 en lijn 147 bij de carpoolplaats. De huidige carpoolplaats zal worden vergroot.

De werkzaamheden starten in juni met het verleggen van kabels en leidingen en uitvoeren van grondwerken en na de bouwvakantie, naar verwachting in september, worden de werkzaamheden hervat. Vanaf die tijd zullen afsluitingen worden toegepast en zal het verkeer meer hinder ondervinden tijdens de uitvoering. De werkzaamheden zullen voor de kerst van 2005 worden afgerond.