Stadsdeel Amsterdam-Noord

Eerste Regiocarrousel ggz in Noord groot succes

Op dinsdag 12 april was in het stadsdeelhuis van Amsterdam-Noord de eerste Regiocarrousel ggz. De bijeenkomst was een groot succes. In plaats van de verwachte 50, waren er ruim 100 mensen aanwezig. De deelnemers, allen werkers die in Amsterdam-Noord hulp en zorg bij psychische en psychosociale problemen geven, kwamen bijeen om elkaar beter te leren kennen en samenwerking te bespreken.

In Amsterdam-Noord wonen veel mensen met psychische en psychosociale problemen. Veel van deze mensen hebben meer dan één probleem. De hulpverleners komen dan vaak problemen tegen die buiten de eigen deskundigheid liggen. Het is belangrijk te weten welke instantie daar iets mee zou kunnen doen. Het beste werkt dat doordat men ook feitelijk iemand van die andere instelling kent.

Op de regiocarrousel konden werkers met de mensen van andere instellingen kennismaken.

In het stadsdeelhuis waren zon twintig werksoorten en instellingen (zie deelnemerslijst) aanwezig. Een huisarts, maatschappelijke werkende en een psychiater hebben een situatie uit hun praktijk gepresenteerd. Na iedere presentatie was een levendige zaaldiscussie waarin werd besproken wie welke hulp of zorg kan bieden.

De regiocarrousel werd mogelijk gemaakt door steun van stadsdeel Amsterdam-Noord, Mentrum, 1e Lijn Amsterdam, Amsterdam Thuiszorg en Wyeth Pharmaceuticals (op een wijze passend binnen de reclamerichtlijnen).