Gemeente Dordrecht


---

Leden Commissie Theaterlocatie bekend

Leo den Otter

De heren P.P. Kohnstamm, C. Alons en W. Patijn vormen de experts op het terrein van vastgoed, architectuur/stedenbouw en theater, die het gemeentebestuur advies moeten geven over de beste nieuwbouwlocatie voor een theater in Dordrecht. Dat maakte het college dinsdag jl. bekend.
Paul Peter Kohnstamm (1940) wordt voorzitter van de Commissie. Hij is sinds 1967 werkzaam in diverse directiefuncties en vanaf 1973 voornamelijk op het terrein van ontwikkeling vastgoed, o.a. bij de Wilma Groep en als directeur en voorzitter van het bestuur van SBV (Stichting voor Beleggings- en Vastgoedkunde). Tevens was hij bijzonder hoogleraar vastgoedkunde aan de Universiteit van Amsterdam en is hij voorzitter van de Raad voor Onroerende Zaken en vervult hij diverse commissariaten. Sinds 1995 is hij partner in Kohnstamm Advies.

Carel Alons (1950) is sinds 1974 werkzaam binnen de theaterwereld in diverse functies, o.a. als directeur van de Rotterdamse Schouwburg en als voorzitter van het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Tevens is hij bestuurlijk ervaren, o.a. in diverse culturele stichtingen en fondsen, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds en is hij kroonlid Raad voor Cultuur. Sinds 2005 is Alons directeur/bestuurder RO theater.

Wytze Patijn (1947) is sinds 1976 werkzaam als architect. Zijn werk kent een grote variatie zoals blijkt uit zijn grote betrokkenheid bij de vernieuwingen aan het Academisch Ziekenhuis in Groningen, de restauratie van de Kiefhoek en de onlangs voltooide monumentale verbouwing van het stadhuis van Vlissingen. Hij was van 1993 tot 1995 hoogleraar Architectonisch Ontwerpen aan de TU te Delft. Van 1995 tot 2000 was hij ook Rijksbouwmeester. In die positie droeg hij verantwoordelijkheid voor de architectuur van rijksgebouwen en monumenten, voor de beeldende kunst bij gebouwen en het Rijksarchitectuur-beleid. Sinds 1998 is hij als architect/stedenbouwkundige en als directeur verbonden aan Kuiper Compagnons.

Redactie
Leo den Otter
Communicatie

telefoon 06 - 51 37 34 82

email l.den.otter@dordrecht.nl

Informatie
Cok Sas
Coördinerend wethouder binnenstad
telefoon 078-639 6102