Gemeente Woudenberg


2005-037 Nog geen besluit over toekomst kruispunt De Poort

WOUDENBERG, 3 mei 2005
De gemeente Woudenberg heeft nog geen standpunt bepaald over de toekomst van het kruispunt De Poort. In de afgelopen maanden heeft de gemeente gesproken met belanghebbenden en opdracht gegeven voor een onderzoek. Het rapport van dat onderzoek, dat is opgesteld door AGV Adviseurs in Mobiliteit, wordt in de komende weken besproken door het college van burgemeester en wethouders. Overigens heeft de gemeente tot en met eind 2006 de tijd voor een oplossing die wordt immers niet eerder getroffen dan nadat de bouwwerkzaamheden in het centrum zijn afgerond.

Het evaluatierapport is gebaseerd op de metingen, die vóór de zomervakantie van 2004 zijn uitgevoerd bij kruispunt De Poort. Twee weken werd het kruispunt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Op basis van deze tellingen adviseert AGV in het rapport om het kruispunt af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer, de verkeerslichten te verwijderen, de oversteek te accentueren met een plateau en de beplanting terug te snoeien, zodat verkeersdeelnemers goed zicht op het kruispunt en andere verkeersdeelnemers hebben.

Besluitvorming
Het college van burgemeester en wethouders neemt in de komende periode, op basis van de evaluatie en in samenspraak met de wegbeheerder (de Provincie Utrecht), een besluit over de toekomst van het kruispunt De Poort. In deze besluitvorming worden ook de belangen van omwonenden en organisaties, zoals scholen, het Platform Gehandicaptenbeleid Woudenberg en de Middenstandsvereniging DES, meegewogen.
Laatst gewijzigd op 03/05/2005