Gemeente Overbetuwe


Brede school De Kersentuin officieel geopend

Ruim 400 genodigden, ouders en kinderen waren aanwezig bij de opening van brede school De Kersentuin. Eind maart werd het gebouw reeds in gebruik genomen, maar op woensdag 27 april werd de brede school officieel geopend.

De Kersentuin is de eerste brede school in Overbetuwe voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Het gebouw heeft een multifunctionele opzet en wordt gebruikt voor basisonderwijs, peuterspeelzaalwerk, voorschoolse en buitenschoolse opvang. In het gebouw zijn peuterspeelzaal Dreumesland, kinderdagverblijf Mikmak, buitenschoolsopvang Simsalabim en basisschool 't Startblok gehuisvest. De gemeente Overbetuwe heeft binnen het gebouw ruimte beschikbaar gesteld voor bijvoorbeeld wijkactiviteiten.

Het openingsprogramma begon met een officieel gedeelte, waarbij enkele sprekers het woord richtten tot de aanwezigen. Frank van Rooijen, wethouder Onderwijs, gaf aan trots te zijn op het gebouw. Hij benadrukte het belang van en zijn tevredenheid over de goede samenwerking tussen alle betrokken partijen.

Vervolgens onthulden de kinderen een zelfgemaakt schilderij met kersenbomen erop. Het schilderij zal een mooi plekje krijgen in het gebouw. Hierna was er open huis en iedereen had de gelegenheid om De Kersentuin te bekijken.