Politie Zaanstreek-waterland


PURMEREND, MEERKOETHOF

Verdachte diefstal betonzaag aangehouden

De politie heeft een 43-jarige man uit Haarlem aangehouden die wordt verdacht van diefstal van een betonzaag. Op 21 april in de ochtend werd gezien dat twee mannen de betonzaag uit een container haalden en meenamen in een auto. De container was niet afgesloten omdat de stratenmakers even verderop aan het werk waren. De verdachte werd via het kenteken van de auto opgespoord is ingesloten en in verzekering gesteld. De betonzaag en de medeverdachte zijn nog zoek.

11:01 01-MEI-05
PURMEREND, HOORNSELAAN

Politie zoekt getuigen beroving

De politie is op zoek naar getuigen van een beroving van een 19-jarige man uit Kwadijk op zaterdagavond rond negen uur. Het slachtoffer liep over de Hoornselaan en kreeg ter hoogte van het Jan van Egmond college plotseling een harde klap tegen zijn hoofd. De Kwadijker raakte bewusteloos en kwam in de struiken naast het trottoir terecht. Uit zijn portemonnee bleek 30 Euro te zijn verdwenen. Het slachtoffer werd door een vriend overgebracht naar het Waterlandziekenhuis. Daar werd een hersenschudding geconstateerd. Eventuele getuigen worden verzocht te bellen met de districtsrecherche Waterland via 0900-8844.

16:48 01-MEI-05
PURMEREND, GEDEMPTE SINGELGRACHT

Bromfietsduo rooft mobieltje

Twee mannen op een bromscooter hebben op zaterdagavond omstreeks tien uur een mobiele telefoon gestolen van een 21-jarige Amsterdammer. Een jongeman van ongeveer 1.80 meter lang met een zwart bomberjack met elastiek om de middel en mouwen griste de telefoon uit de hand van de Amsterdammer. Hij sprong vervolgens bij een mededader achterop de scooter. De passagier droeg een rood met blauwe integraalhelm met gele strepen. Van de bestuurder is geen signalement bekend. Getuigen kunnen contact opnemen met de districtsrecherche Waterland via 0900-8844.

16:26 02-MEI-05
KOOG AAN DE ZAAN, RAADHUISSTRAAT

Benzinestrooiende uitzendkracht aangehouden

De politie heeft een 25-jarige man uit Wormerveer aangehouden omdat hij in een uitzendbureau over de vloer en personeel benzine gestrooid had. Volgens personeel kwam de uitzendkracht met een jerrycan binnen en goot zonder iets te zeggen een grote hoeveelheid benzine over de vloer en over drie personeelsleden en een vrouw die op bezoek was. Het personeel vluchtte naar buiten toen de man dreigde de boel in de brand te steken. Toegesnelde politieagenten konden de verdachte, die in de richting van het Coentunnelviaduct was weggelopen, zonder problemen aanhouden. De omgeving van het uitzendbureau werd afgezet en de brandweer liet enkele woningen korte tijd ontruimen. De Wormerveerder is ingesloten en in verzekering gesteld. De man heeft nog niets losgelaten over het motief van zijn actie.

14:31 02-MEI-05
ZAANDAM, IJDOORN

Politie pakt posthengelaar

De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van diefstal van post uit brievenbussen. Ongeveer gelijktijdig kreeg de politie meldingen van getuigen die een persoon verdacht bezig zagen bij de brievenbussen van een flat. Na enig zoeken werd een 34-jarige man zonder vaste woonplaats, die voldeed aan het signalement, aangehouden. De verdachte had een bos sleutels bij zich waarvan er één paste op de brievenbussen van de flat. De politie gaat onderzoeken of de man iets te maken heeft met andere meldingen van vermiste post. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.

00:32 03-MEI-05
ZAANDIJK, FORTUINWEG

Politie zoekt getuigen inbraak school

De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak in school De Zoeker. In de nacht van maandag op dinsdag rond half één is er aan de zijkant van het gebouw een ruitje ingeslagen waardoor de daders naar binnen kwamen. Enkele goederen en inbrekersgereedschappen zijn achtergebleven en werden voor onderzoek in beslag genomen. Getuigen worden verzocht te bellen met wijkteam Westerkoog / Zaandam-West via 0900-8844.

09:55 03-MEI-05
MONNICKENDAM, NOORDEINDE

Hoteloplichter aangehouden

Een 48-jarige man uit Diemen is door de politie aangehouden als verdachte van poging tot oplichting van een hotel en omdat hij gezocht werd voor andere zaken. De hotelier vertrouwde de man niet en belde de politie die bij het natrekken van de gegevens van de man ontdekte dat hij nog enkele boetes open had staan en gezocht werd door een andere politieregio. De verdachte bleek er een gewoonte van te maken in hotels te verblijven en vervolgens zonder te betalen te vertrekken. De man werd ingesloten en wordt na verhoor overgedragen aan de politieregio Kennemerland.

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-030505

13:00 02-MEI-05
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247

Hardrijder moet rijbewijs inleveren

Agenten hebben maandagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 34-jarige automobilist uit Monnickendam. De man reed met veel te hoge over de Provincialeweg N247. Tussen Middelie en Edam haalde de bestuurder een snelheid van 133 kilometer per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. Het rijgedrag van de man werd vastgelegd tijdens een onopvallende videosurveillance waarna hij aan de kant gezet werd en ter plekke zijn rijbewijs moest inleveren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

10:15-11:45 02-MEI-05
PURMERLAND

Eén op de tien te hard

Tijdens een snelheidscontrole in Purmerland reed maandagochtend één op de tien bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 65 km per uur bij een toegestane snelheid van 50 km per uur.

14:00-16:00 02-MEI-05
ZAANDAM, KONINGIN JULIANAWEG
Verkeerscontrole
Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden maandagmiddag een verkeerscontrole op de Koningin Julianaweg in Zaandam. Elf bestuurders ontvingen ter plekke een boete. Zes van hen reden te hard, de overige vijf droegen geen gordel of belden (niet handsfree) tijdens het autorijden.


---- --