FNV

Persbericht

Organisatiedeskundige Wilna Wind kandidaat voor federatiebestuur FNV

Wilna Wind, nu nog commercieel directeur van het organisatieadviesbureau Basis & Beleid, is kandidaat voor het federatiebestuur van de vakcentrale FNV. In het bestuur van Nederlands grootste vakcentrale komt een zetel vrij door het vertrek van voorzitter Lodewijk de Waal. Zoals bekend is vice-voorzitter Agnes Jongerius kandidaat om hem op te volgen.

Als Wilna Wind gekozen wordt, bestaat het vier leden tellende federatiebestuur voor de helft uit vrouwen. Wind ( juli 1961) is voorgedragen door FNV Bondgenoten, waarvoor zij lange tijd heeft gewerkt. Eerder werkte zij tussen 1979 en 1990 in diverse functies bij de Universiteit Utrecht, het laatste als griffier van de universiteitsraad. In die periode voltooide zij de HBO-opleiding Personeel & Arbeid.

In 1990 trad zij in dienst van de Industriebond FNV (FNV Bondgenoten), waar zij zeven jaar lang actief was als vakbondsbestuurder. Van 1997 tot 2002 functioneerde zij als bedrijfsgroepmanager procesindustrie bij de grootste FNV-bond. Voor haar aantreden als commercieel directeur bij Basis & Beleid in februari 2005 werkte ze als managing consultant bij Berenschot.

De verkiezing van het nieuwe federatiebestuur is op de slotdag van het FNV-congres. Dat is op 24 en 25 mei in de Doelen te Rotterdam. Federatiebestuurder Ton Heerts staat op de nominatie om het vice-voorzitterschap over te nemen van Agnes Jongerius. Algemeen secretaris en penningmeester Peter Gortzak is herkiesbaar voor die functies.

FNV Voorlichting/
Paulus Plas: 020 - 58 16 553
Harrie Lindelauff (na 17.00 uur): 06 - 22 79 0054