FloraHolland


FloraHolland boekt record dagomzet

Grens van één miljoen dagomzet doorbroken

VENLO (persbericht 3 mei 2005) - Op 3 mei 2005 heeft FloraHolland vestiging Venlo een record in de dagomzet geboekt. De dagomzetgrens van één miljoen euro is doorbroken. Dit betekent een dagrecordomzet aan de Klok en via Klokservice van bloemen en planten. In totaal werd door 285 kopers deze veildag ingekocht.

Nooit eerder werd één miljoen euro aan omzet op één veildag aan de Klok en via Klokservice op FloraHolland vestiging Venlo gerealiseerd. Dit omzetrecord is met name te danken aan de aankomende Moederdag op 8 mei, maar ook aan een sterke groei in de aanvoer van tuinplanten en een steeds breder assortiment van bloemen. In totaal kwamen er deze dinsdag 4.257 karren voor de klok. Voorafgaand aan deze veildag werd ook nog een record in de nachtaanvoer geboekt.

Sterke groeier
In de eerste vier maanden van dit jaar heeft de vestiging Venlo twintig procent meer bloemen en planten verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar en is daarmee een sterke groeier. Via de veilingklokken op FloraHolland vestiging Venlo werd zestien procent meer omzet en vijf procent meer stuks gerealiseerd. Het Bemiddelingsbureau op de vestiging Venlo realiseerde over deze eerste maanden van 2005 zelfs een groei van circa zestig procent.


---