Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 3 mei 2005

(

Noordwijk Aanhouding na verkeersovertredingen
Op dinsdag 3 mei, omstreeks 12.15 uur, reed een politiewagen op de Gooweg richting Noordwijkerhout. De politiewagen werd ter hoogte van de T-kruising met de Nortghodreef door een personenauto met hoge snelheid ingehaald. De politie zette de achtervolging in en wist de automobilist op de kruising van de Bernhardstraat en de Ruijterstraat tot stilstand te brengen. De bestuurder van de personenauto, een 29-jarige Lissenaar, rook naar alcohol, maar wenste niet mee te werken aan een blaastest op straat. De man werd vervolgens overgebracht naar het bureau, waar hij de ademanalyse onderging. De uitslag van 1055 ug/l (limiet 220 ug/l) zorgde ervoor dat hij een rijverbod van 13 uur opgelegd kreeg en dat hij zijn rijbewijs moest inleveren.

Rectificatie

Onderstaand bericht is vanochtend verzonden. In de zaak van Haaglanden stond dat zij met een opgeloste zaak komen over 80 kilo cocaïne die in beslag is genomen. Dit moet zijn 3,5 kilo.


Regio Woensdag 4 mei te zien bij 'Team West'

Politie Hollands Midden doet op woensdag 4 mei in het Opsporingsprogramma 'Team West' van TV West een oproep aan het publiek naar aanleiding van een zakkenrollerij zaak in Sassenheim. Op 26 november vorig jaar werd daar in een winkel de portemonnee van een slachtoffer gerold. Van de twee vrouwelijke daders zijn video-opnames gemaakt. Een van de dames kwam weer in beeld, afgelopen 24 april, toen zij samen met een andere vrouw in hetzelfde warenhuis opnieuw een portemonnee rolde van een slachtoffer. De een pleegde de diefstal waarna de ander snel met de portemonnee naar buiten liep. Deze werkwijze komt vaak voor bij zakkenrollerij. Politie Hollands Midden wil burgers daar preventief op attenderen.


Opgeloste zaak

Buurkorps Haaglanden komt met een opgeloste zaak over 3,5 kilo cocaïne die in beslag is genomen. Ook zal een bolletjesmachine en een versnijapparaat getoond worden. Naar verwachting zal ook de eis van de Officier van Justitie bekend worden gemaakt.


Nieuwkoop Inbraak in woningen

De politie stelt een onderzoek in naar twee inbraken in woningen aan de Marijkelaan en de Margrietlaan. De inbraken werden in de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 april gepleegd. Bij beide inbraken kwam men de woning binnen door braak. De politie denkt dan ook dat het hier om dezelfde dader(s) gaat. Uit de woningen is een rijbewijs een mobiele telefoon, een portemonnee met inhoud en zijn bankpasjes gestolen.


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --