Gemeente Tilburg

05220OWT

Datum
3 mei 2005

Vernieuwen asfaltverharding Baden Powelllaan

afsluiting in beide richtingen in week 20 en 21

De werkzaamheden aan de Baden Powelllaan naderen hun einde. Het afrondende werk betreft het aanbrengen van nieuwe asfaltverharding op de hele Baden Powelllaan op beide rijrichtingen. Om deze asfaltverharding aan te kunnen brengen wordt de Baden Powelllaan gedurende twee weken volledig afgesloten. De afsluiting gaat in op dinsdagochtend 17 mei tot en met vrijdagavond 27 mei aanstaande en geldt vanaf de Karel Boddenweg tot aan de Taxandriëbaan in beide richtingen voor al het autoverkeer. Politiebureau, crematorium en basisschool De Brug blijven bereikbaar vanaf de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van de fietspaden langs de Baden Powelllaan.

Omleiding autoverkeer

Het autoverkeer wordt tijdens de genoemde periode omgeleid via de Dongenseweg/Taxandriëbaan en de Bredaseweg/Zwartvenseweg. De omleidingen worden met borden langs de weg aangegeven. Het verlaten van de wijk Wandelbos is mogelijk via de Indigostraat richting Taxandriëbaan of de Vermiljoenstraat. Dit wordt aangegeven via bebording en/of verkeersregelaars. Het binnen rijden van de wijk Wandelbos is alleen mogelijk via de Reeshofdijk en Zwartvenseweg. Ook dit wordt aangegeven via borden. Het Tuincentrum Wandelbos, Winkelcentrum Paletplein en het Shell tankstation zijn alleen via de Taxandriëbaan en de Lage Witsiebaan bereikbaar. Ook hiervoor zijn omleidingsroutes aangegeven met borden langs de weg.

De gemeente en de aannemer zullen alles in het werk stellen om de overlast te beperken en het werk zo snel als mogelijk af te ronden. U moet echter rekening houden met extra reistijd.

Omleiding bus

De stadsbus lijn 2 en 3 van de BBA kunnen vanaf dinsdagochtend 17 mei tot en met vrijdagavond 27 mei de haltes aan de Baden Powelllaan niet bereiken. De bussen rijden tot de Taxandriëbaan, via de Reeshofdijk naar Reeshof. Bussen komende vanuit Reeshof rijden via de Bredaseweg, Hogeschoollaan, Professor Cobbenhagenlaan richting het centraal station. Verder wordt er aantal keer per uur een pendelbus ingezet vanaf de Professor Cobbenhagenlaan, bij het oude Interpoliskantoor tot aan de rotonde Taxandriëbaan. Wilt u meer informatie over deze pendelbus of de gewijzigde busdiensten, dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van de BBA, via telefoonnummer 013 549 99 19.

Avondvierdaagse

Op maandag 23 mei start de avondvierdaagse. Het dagelijkse vertrekpunt voor de avondvierdaagse is het Bernardusplein. Door de afsluiting van de Baden Powelllaan is het Bernardusplein minder goed bereikbaar vanuit de wijk het Wandelbos. Houdt u daarom rekening met extra reistijd als u per auto naar de avondvierdaagse gaat.

Asfalt Langendijk

Gelijktijdig met de afsluiting van de Baden Powelllaan wordt de Langendijk tussen de Burg. Baron Van Voorst tot Voorstweg en de Karel Boddenweg van een nieuwe laag asfalt voorzien. De fietsers worden op dit gedeelte over de Josef Platteweg geleid. De bewoners langs de Josef Platteweg kunnen tijdens deze werkzaamheden hun autoŽs parkeren op de busstrook.

Meer informatie

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Marcel Heijmans, toezichthouder van de gemeente. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 540 81 17. Wilt u meer informatie over deze pendelbus of de gewijzigde busdiensten, dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van de BBA, via telefoonnummer 013 549 99 19.

( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( Alle informatie over actuele en toekomstige werkzaamheden aan wegen en groen, uitgevoerd door de gemeente Tilburg, is ook te bekijken op: http://openbarewerken.tilburg.nl


---- --