Ingezonden persbericht


JUNIPER NETWORKS INTRODUCEERT ENTERPRISE INFRANET EN AANVULLENDE OPLOSSINGEN

Infranet Controller en Infranet Agent verhogen compliance en beveiliging van netwerken

Schiphol-Rijk, 3 mei 2005 - Juniper Networks (Nasdaq: JNPR) introduceert Enterprise Infranet, een architectuuraanpak voor de beveiliging en levering van gedifferentieerde applicaties en diensten op bedrijfsnetwerken. Dit raamwerk creëert een op IP gebaseerde infrastructuur waarmee netwerkbeheerders uitdagingen het hoofd kunnen bieden. Het raamwerk coördineert netwerk-, applicatie- en eindpuntintelligentie om de tegenwoordig veeleisende netwerkapplicaties te kunnen ondersteunen, netwerkgebruik te kunnen beheren en bedreigingen te kunnen beperken. Dit zonder dat een verregaande upgrade nodig is.

Juniper introduceert tevens de Enterprise Infranet Controller en de Infranet Agent. Deze nieuwe oplossingen ondersteunen het Enterprise Infranet en breiden eindpuntintelligentie uit naar het gehele netwerkverkeer. Door de coördinatie van netwerk-enforcement te combineren met eindpuntanalyse, gebruikersauthenticatie en veilig verkeer, bieden deze nieuwe producten de gebruikscontrole- en bedreigingscontrolemogelijkheden waarmee bedrijven servicegarantie en -beschikbaarheid kunnen bieden.

"Optimale verdediging tegen bedreigingen vereist een allesomvattend beheer van netwerk, applicatie en eindpunt", zegt Joel Conover, Principal Analyst bij Current Analysis. "Het groeiende productportfolio voor bedrijven stelt Juniper in staat een oplossing te leveren, die identiteitsgedreven, applicatiebewuste toegangscontrole combineert met krachtige bedreigingspreventie en mitigation-capaciteiten."

De Enterprise Infranet-aanpak legt een extra servicelaag over het bestaande netwerk. Deze laag coördineert de intelligentie van eindpunt-, applicatie- en netwerkniveau op basis van het bedrijfsbeleid. Op die manier worden controleniveaus op drie kerngebieden geleverd.
- Levering - gegarandeerde levering van applicaties op het netwerk met een hoog prestatieniveau, hoge voorspelbaarheid en vertrouwen (privacy en integriteit).
- Gebruik - controle van het gebruik van het netwerk. Expliciet wordt gebruikers al dan niet toegestaan en opgelegd hoe applicaties moeten worden gebruikt.
- Bedreigingen - de mogelijkheid schadelijk of ongewenst verkeer te detecteren en te verwijderen.

De Infranet Controller appliance en Infranet Software agent maken gebruik van de krachtige technologie voor eindpuntbescherming en real-time host-controlefunctionaliteit van SSL VPN van Juniper Networks. Hierdoor kunnen gebruikers hun netwerk- en client-eindpunten op campuslocaties en vestigingen beveiligen. Volgens Junipers planning zijn deze oplossingen vanaf het derde kwartaal van 2005 beschikbaar en worden ze als software-upgrade voor de NetScreen firewall-systemen en appliances van Juniper Networks geleverd. Gebruikers beschikken hiermee over end-to-end transportbeveiliging en over beleidscontrole en -transparantie zonder verregaande veranderingen in de infrastructuur.

De Infranet-aanpak komt tegemoet aan de huidige netwerk- en beveiligingsuitdagingen van bedrijven op het gebied van netwerktoegang, en ondersteunt de groei in het aantal gebruikers dat vanaf een laptop het bedrijfsnetwerk benadert. De traditionele beveiligingsaanpak houdt geen rekening met deze uitdagingen of met malware, maar richt zich vooral op incomplete scan- en blokkeringsmodellen. Dit resulteert in beveiligingsgaten en hoge inzet- en beheerkosten. De Juniper-aanpak ondersteunt heterogene oplossingen en gebruikt componenten van de SSL VPN-technologie, firewall- en IPSec-technologie voor een allesomvattende netwerkbescherming.

"Juniper biedt met SSL VPN al een oplossing voor het toenemende aantal aanvallen op, en voor de eisen van uitdijende netwerken", zegt Andrew Harding, directeur Product Management bij Juniper Networks. "Door de functionaliteit voor eindpuntbeveiliging van ons SSL VPN-platform te combineren met de schaalbaarheid van onze Firewall/VPN-platforms, breiden we de beveiliging van SSL VPN uit van remote toegang en extranetten naar grootschalige bedrijfsnetwerken."

Het Enterprise Infranet Framework vormt een aanvulling op de samenwerking tussen Juniper en Microsoft op het gebied van Network Access Protection, en op andere initiatieven, zoals de Trusted Network Connect Subgroup van Trusting Computing Group. Juniper zorgt hiermee voor een nieuwe fase in de naadloze integratie tussen gebruikers-, applicatie- en netwerkbeleid. Dit doet het bedrijf met open, multivendor-oplossingen die een veilig netwerk mogelijk maken. Het Enteprise Infranet haalt het uiterste uit de activiteiten van de Infranet Initiative Council (IIC). Enterprise Infranets opereren onafhankelijk of samen met naastgelegen infranetten. Juniper Networks werkt samen met de IIC om een voor IIC geschikte 'Infranet Connector' te definiëren.

# # #

Over Juniper Networks
Juniper Networks maakt veilige en gegarandeerde communicatie mogelijk via één IP-netwerk. Op basis van de gespecialiseerde, hoogwaardige IP-platforms van het bedrijf kunnen klanten op elke schaal uiteenlopende services en applicaties ondersteunen. Service providers, ondernemingen, overheden en onderzoeks- en onderwijsinstellingen over de gehele wereld vertrouwen op Juniper Networks om netwerken te bouwen, die maximaal afgestemd zijn op de behoeften van gebruikers, services en applicaties. Het portfolio van bewezen netwerk- en beveiligingsproducten ondersteunt veeleisende netwerken met complexe eisen op het gebied van schaalgrootte, beveiliging en prestaties.

Ingezonden persbericht