Gemeente Gilze en Rijen


3 mei 2004

Aanpassingen Raadhuisplein na enquête

Het college heeft besloten een aantal aanpassingen uit te laten voeren aan het Raadhuisplein. Het Raadhuisplein is in 2002 ingrijpend gewijzigd. Omdat niet iedereen tevreden was met het resultaat heeft de gemeente een enquête hierover gehouden onder inwoners van de gemeente. Aan de hand van de uitkomsten van de enquête zijn diverse voorstellen gedaan die beoordeeld zijn op hun haalbaarheid. De commissie Ruimte heeft de voorstellen diverse malen besproken maar is niet tot een eenduidig standpunt gekomen.

De volgende aanpassingen worden uitgevoerd.

* De uitstapruimte voor busreizigers bij de halte nabij de Schepenstraat wordt vergroot. Busreizigers die uitstappen lopen nu nog direct het fietspad op. Na realisatie van de voorgestelde aanpassing krijgen ze extra ruimte omdat fietspad en voetpad op die plek iets versmald worden.

* Op de Regentenstraat verdwijnt de wegversmalling die gelegen is op het stuk tussen het Raadhuisplein en de Pastoor Gillisstraat
* Raadhuisplein wordt een voorrangsweg. Dit voorkomt dat op iedere kruising diverse borden moeten aangeven hoe de voorrang in de bochten geregeld is. Minder borden zorgen voor een rustiger en veiliger verkeersbeeld.

* Er komen waarschuwingsborden voor rechtsafslaand verkeer ter bescherming van fietsers op het Raadhuisplein
* In de Schepenstraat komen zes extra fietsenbeugels voor busreizigers.

Als de gemeenteraad instemt met de geplande werkzaamheden en de daaraan verbonden kosten van 13.000 exclusief BTW, zullen de werkzaamheden nog voor de zomer worden beginnen.

Top