FloraHolland


Volop lelies tijdens productshow FloraHolland

RIJNSBURG (persbericht 3 mei 2005) - Tot en met vrijdag 13 mei staat de showruimte van FloraHolland vestiging Rijnsburg vol met het lelies. In totaal zijn er circa vijftig vazen te bewonderen. Ook dit keer heeft de arrangeur van FloraHolland geen moeite gehad om moderne arrangementen te maken; de lelie op zich heeft voldoende sierwaarde om in een mooie vaas de show te stelen.

Toch zijn er weer voldoende toepassings-ideeën te zien. Van alle vier soorten lelies, Oriëntals, Longiflorums, Aziaten en Longiflorum x aziaat zijn producten aangevoerd voor de show. Bijzonder fraai zijn de hardroze oriëntal 'Robina' en de LA 'Orange Tycoon' met mooie grote oranje bloemen. Andere 'pronkstukken' zijn de LA 'Brindisi' met zware rose bloemen en de witte LA 'Courier'.

De Nederlandse aanvoer van alle vier soorten lelies is op FloraHolland vestiging Rijnsburg in periode 1 tot en met 3 van 2005 gestegen. Bij de Aziaten steeg het marktaandeel zelfs van 18 naar 21,2 procent. Van de Longiflorums steeg het marktaandeel van 16,2 naar 19,6 procent.

Fotobijschrift: Naarmate 13 mei dichterbij komt, wordt de productshow lelie op FloraHolland Rijnsburg kleurrijker.


---