Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (03/05)

BERGEN OP ZOOM, 3 mei 2005

Inbraak in bedrijf
HALSTEREN: Op dinsdagavond rond 20.30 uur is bij een bedrijf aan de Canadaweg ingebroken. De daders zijn binnengekomen door een ruit te vernielen. Er zijn twee computers meegenomen. In het pand zijn sporen aangetroffen, deze worden door de technische recherche nader onderzocht.

Woninginbraak
BERGEN OP ZOOM: Dinsdagmiddag is in de Ligusterstraat ingebroken in een woning. De daders zijn binnengekomen door een ruit in te gooien aan de achterkant van de woning. Er is een digitale camera meegenomen.

Politie waarschuwt voor insluipers

De politie in de Noord Westhoek van Brabant is de laatste weken een aantal keer geconfronteerd met insluiping in woningen door zigeunervrouwen. Voor deze vorm van inbraak wil de politie de burgers waarschuwen.

Het betreft vooral ouderen die het slachtoffer worden van deze manier van insluiping. Met een smoes als bijvoorbeeld een ziek kind of het klassieke glaasje water bellen de vrouwen aan. Uit ervaring blijkt dat zij op deze manier meestal direct door de slachtoffers worden binnengelaten. De vrouwen vragen vervolgens aan het slachtoffer of zij even gebruik mogen maken van de telefoon of verzinnen op dat moment een andere smoes om het slachtoffer even bezig wordt gehouden. Op dat moment komt een derde persoon ongezien de woning binnen en doorzoekt een aantal kamers. Nadat alle vrouwen het huis weer hebben verlaten komt het slachtoffer tot de ontdekking dat er waardevolle spullen zijn meegenomen.

De politie wil de burgers hiervoor waarschuwen en heeft de volgende tips:

- laat geen vreemde mensen binnen ook al vindt u het nog zo onbeleefd
- sluit de voordeur goed af als u mensen heeft binnengelaten
- vertrouwt u het niet bel dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844

Politie onderzoekt diefstal motor
HOEVEN: Maandagnacht is in de Korenbloemstraat een motor van het merk Harley Davidson gestolen. De motor stond op slot in een afgesloten tuinhuis. De daders hebben de toegangsdeur tot de tuin en de deur van het tuinhuis geopend door de cilinders af te breken (Bulgaarse methode). De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Politie bekeurt illegaal stoken
RUCPHEN: Dinsdagochtend zag de wijkagent in de Zwaantjesdreef een enorme rookontwikkeling. Op een boomkwekerij werd een grote hoeveelheid snoeiafval verbrand. De stoker is hiervoor bekeurd. Afgelopen zondag is een inwoner van de Leemstraat in Zegge ook bekeurd voor illegaal stoken

Inbraak in winkel
ROOSENDAAL: Bij een winkel aan het Roselaarplein is maandagnacht ingebroken. De daders zijn binnengekomen door de ruit van de voordeur in te gooien. Ze hebben een grote ravage aangericht in het pand; glasscherven, servies en een koffie-/ espresso-apparaat lagen in stukken op de grond. Op dit moment is het nog niet bekend of er iets is meegenomen. In het pand zijn sporen aangetroffen, deze worden door de technische recherche nader onderzocht.

Inbraak in bedrijf
ROOSENDAAL: Tussen vrijdagavond en maandagochtend is er ingebroken in een bedrijf aan de Borchwerf. De daders zijn binnengekomen door een ruit te vernielen. Er zijn drie computerkasten meegenomen.

Inbraak in bedrijf
ROOSENDAAL: Zondagnacht is er ingebroken in een bar/café aan de Kalsdonksestraat. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen via een niet goed afgesloten deur. Een onbekend geldbedrag, een fototoestel en de inhoud van de koelkast is meegenomen.

Auteur: Nicolette Bovenhorst