Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 3 mei 2005

Inbraak in bedrijf
BREDA: In een bedrijf aan de Druivenstraat is het afgelopen weekend ingebroken. Onbekend is hoe de dader het pand binnengekomen is. Er is een computerkast meegenomen.

Inbraak in schuur
BREDA: Tussen zaterdag- en maandagmiddag is aan de Kanariestraat ingebroken in een schuur achter een woning. De daders zijn de schuur binnengekomen door het slot te forceren. De daders hebben een fiets en elektrisch gereedschap meegenomen.

Inbraak in bedrijf
BREDA: Tussen vrijdagavond en maandagmiddag is er ingebroken in een bedrijf aan de Keplerstraat. De daders zijn binnengekomen door een ruit in te slaan. Er is een laptop en een computerkast meegenomen.

Politie houdt inbreker aan
BREDA: Maandagavond heeft de politie een 55-jarige inwoonster van Breda aangehouden op het bedrijventerrein aan de Riethil. De verdachte was over het hek van een bedrijf geklommen. Twee medewerkers van het bedrijf troffen de verdachte aan en informeerde de politie. De verdachte is voorgeleid in zake verboden toegang voor onbevoegden en met een proces verbaal op zak heengezonden.

Auto inbraak
BREDA: Maandagnacht is er ingebroken in een bestelbus van een energieleverancier, die geparkeerd stond aan de Zandhovenstraat. Het portierraam is ingeslagen. De daders hebben diverse sleutelbossen meegenomen.

Politie houdt dronkaard aan
ZUNDERT: Tijdens een controle is een 32-jarige man uit Delft aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Dit gebeurde maandagnacht omstreeks 04.00 uur op de Meirseweg. Uit de blaastest bleek dat de man 390ug/l blies terwijl 220 ug/l is toegestaan. De man heeft een rijverbod van drie uur gekregen en is met een dagvaarding heengezonden.

Poging tot inbraak in winkel
BREDA: Maandagavond hebben drie jongens geprobeerd in te breken in een winkel aan de Haagdijk. De daders hebben een ruit ingeslagen. Een attente getuige hoorde de klap en waarschuwde de politie. Toen de politie arriveerde waren de daders reeds vertrokken.

Politie houdt dronkaard aan
BREDA: Tijdens een controle is een 31-jarige man uit Breda aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Dit gebeurde maandagnacht omstreeks 04.30 uur. Uit een blaastest bleek de dat de man 535ug/l blies, terwijl 220 ug/l is toegestaan. De man heeft een rijverbod van vijf uur gekregen is met een dagvaarding heengezonden.

Politie houdt winkeldief aan
BREDA: Maandagavond heeft de politie een 23-jarige vrouw aangehouden in een winkel aan de Kruisweide op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had voor ongeveer 100,- aan goederen in haar tas gestoken zonder te betalen. Zij is voorgeleid en met een boete van 220,- heengezonden.

Politie betrapt man op heterdaad bij brandstichting
BREDA: Maandag is er aangifte gedaan van vernieling en brandstichting in een voormalig kloosters aan de Fatimastraat. De politie is diezelfde avond een kijkje gaan nemen in het pand. Ze zagen dat er was wederom een ruit ingeslagen was. Toen ze het pand binnentraden, betrapten ze een 24- jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op brandstichting. De verdachte gebruikt de woning vermoedelijk als verblijfplaats. De verdachte is ingesloten voor verhoor inzake vernieling en brandstichting.

Politie onderzoekt brandstichting
BREDA: De brandweer is maandagnacht uitgerukt om een vrachtwagen te blussen op de Wieringenstraat. Het vermoeden bestaat dat het om brandstichting gaat. De technische recherche stelt een nader onderzoek in.

Aanhouding gesignaleerd persoon
BREDA: Een 33-jarige inwoner van Watergang is maandagmiddag door de politie aangehouden. De man had eerder een bestelbus gehuurd van een garage-/verhuurbedrijf in
Breda en deze niet teruggebracht. De eigenaar van het bedrijf had van iemand gehoord dat zijn bus met bestuurder zou stilstaan op de Rijksweg A16. Toen hij polshoogte ging nemen zag hij de man staan en hield hem aan in afwachting van de door hem telefonisch op de hoogte gebrachte politie. Die heeft de man meegenomen voor verhoor. Uit nader onderzoek bleek dat de man ook nog gesignaleerd stond voor diefstal van een aantal goederen. De auto is teruggegaan naar de eigenaar en de 33-jarige verdachte is ingesloten.

Politie onderzoekt inbraken in woningen
KLUNDERT: Maandagnacht is er ingebroken in een woning aan de Kreeck. De daders zijn binnengekomen via de voordeur, de deur zat niet op het nachtslot. Ze hebben de woonkamer doorzocht. Ze hebben de autosleutels vanuit de woning meegenomen en de auto, een grijze Volvo V50 met kenteken 82-NZ-KN, gestolen. Daarnaast hebben ze een portemonnee, een mobiele telefoon, een fototoestel en een navigatiesysteem meegenomen uit de woning. De politie heeft een buurt- en een sporenonderzoek ingesteld.

In dezelfde nacht is ingebroken in een woning aan de Ambachtsherenweg. De daders hebben de achterdeur opengebroken. De benedenverdieping van de woning is doorzocht, er zijn diverse goederen meegenomen, zoals spaarpotten en een mobiele telefoon.

Dezelfde nacht is er ook ingebroken in een woning aan de Rondeel in Klundert. Daar is men de woning binnengekomen door de achterdeur open te breken. Ook hier is de benedenverdieping doorzocht. Uit de woning zijn geld en diverse goederen meegenomen, zoals een aktetas en een zaklamp.

Auto rijdt tegen gevel
BREDA: Door nog onbekende oorzaak is een 21-jarige inwoner van Terheijden maandagmiddag rond 14.00 uur met zijn personenauto tegen een gevel aangereden. De man was door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht gekomen en was daarbij tegen een andere auto gereden. Deze auto liep daarbij wat lichte schade op. Na deze aanrijding is de auto met de 21-jarige bestuurder tegen de gevel tot stilstand gekomen. Er vielen gelukkig geen gewonden.

Auteur: Inge Hommel