Gemeente Dordrecht


---

College vraagt raad geld beschikbaar te stellen om voorschot uit te keren

Hoger beroep tegen verkeersbesluiten aangetekend - langer wachten ongewenst

Leo den Otter

Eind april 2005 zouden de verkeersbesluiten onherroepelijk worden. Op de valreep is hoger beroep aangetekend tegen die besluiten, zodat deze nog niet onherroepelijk zijn. Die onherroepelijkheid is voor het college steeds uitgangspunt geweest om nadeelcompensatie uit te keren. Nu dat nog langer duurt, stelt het college de raad voor ondernemers die onevenredig nadeel hebben ondervonden van het verkeersplan toch vast te bevoorschotten.
De Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken heeft de meeste verzoeken om nadeelcompensatie beoordeeld en het college van burgemeester en wethouders geadviseerd. Zes van de veertien ondernemers hebben volgens dit onafhankelijk adviesorgaan recht op nadeelcompensatie. De overige acht komen niet voor compensatie in aanmerking. Twee aanvragen zijn nog in behandeling.

Ongewenst

Het college begrijpt dat hoger beroep onderdeel is van de normale rechtsgang. Maar het college acht het ongewenst om nu nog langer te wachten om de compensatie uit te keren. Daarom stellen burgemeester en wethouders de raad voor om de bedragen als 'voorschot' uit te keren. Dit wordt omgezet in een definitieve betaling, zodra de verkeersbesluiten de status van 'onherroepelijk' heeft verkregen. Inmiddels zijn vandaag zijn brieven naar alle betrokkenen verzonden over de stand van zaken.

Redactie
Leo den Otter
Communicatie

telefoon 06-51 37 34 82

email l.den.otter@dordrecht.nl

Informatie
Evert Jaquet
Stadsjurist
telefoon 078-6398255