Metaalunie


3-5-2005

Koninklijke Metaalunie gaat samenwerken met Robidus.

De Koninklijke Metaalunie en Robidus Adviesgroep gaan metaalondernemers helpen subsidies in het kader van de Wet REA terug te vorderen. Deze mogelijkheid tot het krijgen van subsidies zien bedrijven vaak over het hoofd. Met ReaClaim© van Robidus komen de bedragen die ondernemers nog tegoed hebben, snel boven tafel.

Ziekteverzuim en de WAO kosten werkgevers veel geld. Door alle veranderingen in de wereld van de sociale zekerheid zien zij subsidiemogelijkheden al gauw over het hoofd. Bovendien brengen uitvoerende instanties de wetgeving niet altijd op tijd onder de aandacht. Slechts heel weinig ondernemers weten dat verzuim en WAO ook geld kunnen opleveren.

Daarom heeft de Metaalunie een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Robidus. Via het instrument ReaClaim van deze adviesgroep komen de premiekorting- en subsidiemogelijkheden rond de WAO voor metaalondernemers snel en eenvoudig boven tafel. De dienstverlening gebeurt op basis van no cure no pay; bij resultaat ontvangen Metaalunieleden een korting op het tarief.

Deze dienstverlening is interessant voor ondernemingen die:
- medewerkers in dienst hebben gehad/genomen in de periode 1999 t/m 2004 met een geheel of gedeeltelijke WAO-uitkering;
- medewerkers hebben waarvoor ooit een werkaanpassing/voorziening is aangevraagd;

- iemand in dienst hebben genomen met een geheel of gedeeltelijke WAO uitkering;

- ooit gebruik hebben gemaakt van WSW-instellingen (sociale werkplaats instellingen).

De Koninklijke Metaalunie is met meer dan 11.000 leden de grootste ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf in de metaal. De leden hebben samen een omzet van 17 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan 135.000 mensen.

Robidus Adviesgroep richt zich sinds 2001 op het ontwikkelen van pragmatische dienstverlening in de sociale zekerheid. De grondleggers combineren hun ervaringen in sociale zekerheid, consultancy en ICT. Reageren: schueler@metaalunie.nl