Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (03/05/05)

OOSTERHOUT NB, 3 mei 2005

Man aangehouden na mishandeling en vernieling

OOSTERHOUT: De politie kreeg in de nacht van maandag 2 mei op dinsdag 3 mei omstreeks 01.30 uur de melding dat vier jongens waren mishandeld door een man met een stok. Ook zou de man enkele fietsen hebben vernield. In de Hoogstraat trof de politie de vier jongens, drie van 17 jaar oud en één van 18 jaar oud en afkomstig uit Dongen, aan. De jongens vertelden dat ze uit waren geweest in Oosterhout en onderweg naar huis waren gestopt in de Hoogstraat, omdat ze moesten plassen. Terwijl ze nabij het klooster in de berm stonden, kwam de hen onbekende man in een auto aanrijden, stapte uit en viel hen aan. Eén van de jongens zat al op de fiets en wist weg te rijden, twee anderen wisten te ontkomen, maar moesten hun fiets achterlaten. De vierde jongen werd door de man geslagen met een stuk hout. Daarna gooide de man de twee achtergebleven fietsen in een sloot en vertrok. De politie heeft samen met de jongens de fietsen uit de sloot gehaald en de jongens meegenomen naar het bureau. Aan de hand van de auto kon de man, een 42-jarige inwoner van Oosterhout, worden achterhaald. De man is omstreeks 02.00 uur aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bekende hij de feiten te hebben gepleegd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De stok waarmee hij geslagen heeft, is in beslag genomen. Hij is om 04.45uur weer op vrije voeten gesteld en zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.

Opnieuw aangifte van auto-inbraak in Andel

ANDEL: Opnieuw hebben enkele inwoners van Andel aangifte gedaan van inbraak in hun geparkeerd staande auto. Tussen zondag 1 mei en maandag 2 mei is ingebroken in twee geparkeerd staande autos in de Abraham Kuijperstraat. In het ene geval bleek het slot van het autoportier bleek te zijn opengebroken, in het andere geval het slot van de kofferbak. Uit één van de autos werd een radio-cd-speler weggenomen, uit de andere auto niks.
Ook werd ingebroken in een geparkeerd staande auto op de Hoge Maasdijk. Hier werd een ruit vernield en verdween ook de radio-cd-speler. Uit een geparkeerd staande auto in de Dominee van der Putstraat werd eveneens de autoradio weggehaald. Ook hier was een slot van een portier geforceerd.
Eerder waren bij de politie al drie aangiftes binnengekomen, het ging toen om geparkeerd staande autos in de de Abraham Kuyperstraat, de Burgemeester Baxlaan en de Vuurdoorn (zie persberichten 02/05/2005).

De politie adviseert mensen om het auto-inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken en geeft daarom een aantal preventieve tips:
· Neem altijd alle spullen mee uit de auto.
· Laat het handschoenenvakje open, zodat iedereen kan zien dat er niets in zit.
· Dieven zoeken ook onder de stoelen, berg daar dus niets op. · Laat het eventueel afneembare frontje van de autoradio nooit in de auto achter.
· Parkeer de auto zoveel mogelijk in het zicht en op een goed verlichte parkeerplaats.
· Meldt verdachte omstandigheden direct aan de politie, via 0900-8844.

Automobilist op de bon

DONGEN: De politie bekeurde dinsdagochtend 3 mei een 29-jarige man uit Tilburg. De man haalde in zijn auto op de Westerlaan een andere auto in op een plek waar dit niet is toegestaan. Bovendien droeg hij geen autogordel. Beide overtredingen kostten hem in totaal EUR 170,-.

Politie houdt snelheidscontroles

DONGEN / s-GRAVENMOER: De politie hield maandag 2 mei
snelheidscontroles op de Bolkensteeg (maximumsnelheid 50 km/uur), de Mgr. Nolenslaan (maximumsnelheid 50 km/uur) en de Noorderlaan (maximumsnelheid 50 km/uur) in Dongen en in de Hoofdstraat (maximumsnelheid 50 km/uur) in s-Gravenmoer.
In de Bolkensteeg controleerde de politie tussen 09.35 uur en 11.05 uur 303 passanten, van wie er 49 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur.
Op de Mgr. Nolenslaan, waar de politie tussen 11.15 uur en 12.45 uur 613 passanten controleerde, reden 62 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 75 km/uur.
Op de Noorderlaan controleerde de politie tussen 13.25 uur en 14.55 uur 375 passanten, van wie er 37 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 72 km/uur.
In de Hoofdstraat reden tussen 15.10 uur en 17.10 uur 30 van de 792 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur.

Woninginbraken

WAALWIJK: Maandag 2 mei is tussen 15.00 uur en 19.30 uur ingebroken in een woning in de Pater van de Elzenstraat. Een raam aan de achterzijde van de woning bleek te zijn geforceerd. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen.

OOSTERHOUT: Dinsdag 3 mei is tussen 12.45 uur en 14.00 uur ingebroken in een woning in de Rulstraat. De achterdeur bleek te zijn geforceerd. Uit de woning werden een videocamera en een fototoestel weggenomen.

Politie houdt bromfietscontrole

RIJEN: De politie hield dinsdag 3 mei een bromfietscontrole. In totaal controleerde de politie 8 bromfietsen en een snorfiets. Eén vervoermiddel bleek teveel vermogen te hebben. Bovendien trof de politie een motor aan. De bestuurder van deze tweewieler, een 19-jarige inwoner van Tilburg, verklaarde de motor die dag te hebben gevonden. Hij deed er afstand van.

Auteur: Leonie van Ooijen