Siemens

Persbericht

A&D AS 200410.905

Den Haag, dinsdag 3 mei 2005

Siemens presenteert controller als combinatie van midrange plc en 10 inch touchscreen

Siemens brengt met de Simatic C7-636 Touch een nieuwe controller op de markt voor besturen, bedienen en visualiseren. In het front van de controller is een 10 inch aanraakscherm geplaatst. Op het kleurendisplay kan men volledig grafische afbeeldingen weergeven met betrekking tot de machine of installatie, die door het plc-gedeelte wordt bestuurd. De C7-636 Touch is onder meer ontwikkeld voor gebruik in de grafische techniek, voor compressorinstallaties, vulinstallaties voor dranken, maalinstallaties voor meel en andere voedingsmiddelen, verpakkingsmachines en machines voor fabricage en bewerking van textiel, hout, en kunststof. De nieuwe controller met een 10 inch aanraakscherm is een uitbreiding van het bestaande leveringsprogramma met een 6 inch kleurendisplay, waarbij de bediening gebeurt door middel van toetsen.

Bij alle controllers van Simatic C7 is een Simaticplc S7-300, een operatorpanel, een hoeveelheid in- en uitgangen en diverse communicatie-interfaces in dezelfde behuizing ondergebracht. De gebruiker bespaart hiermee tijd bij het engineeren. De tijd voor de inbouw en de montage is korter. De controller bespaart ruimte in de schakelkast of bij de machine. De nieuwe C7-636 Touch beschikt bovendien over diverse technologische functies voor tellen, meten, regelen en positioneren. Deze functies in combinatie met de performance van de plc en de hoge schakelsnelheid van het programma maken aanvullende componenten voor speciale functies overbodig.

Het display van de C7-636 Touch is ook geschikt voor het afbeelden van Russische lettertekens en van diverse Aziatische karaktertekens. De achtergrondverlichting heeft een hoge statistische levensduur. Het plc-gedeelte maakt gebruik van micro memory cards (MMC) voor remanente data-opslag. De C7-apparatuur heeft geen bufferbatterij nodig en is hierdoor onderhoudsvrij. De gebruiker kan in de MMC volledige Step 7-projecten onderbrengen, compleet met alle commentaartekst, die men als toelichting erbij heeft geschreven. De geheugenopslag is ook geschikt voor het verwerken van grote hoeveelheden gegevens en voor het beheer van variabele waarden. De besturing kan gebruik maken van deze waarden in receptvorm. Verder kan men met de MMC de applicatiesoftware op een effectieve manier beveiligen.

De C7-636 Touch heeft een Profibus-DP-interface. Men kan het plc-gedeelte configureren als master of als slave in een Profibus-netwerk. Gegevens voor in- en uitgangen zijn zowel cyclisch als niet-cyclisch over te dragen. De niet-cylische data-overdracht wordt gebruikt voor informatie over diagnose en alarmverwerking van de veldapparatuur. Men maakt ook gebruik van deze niet-cylische communicatie bij het instellen van de parameters voor de veldapparatuur.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Divisie Industry, Herm Brunott,
Tel: (070) 333 3905, e-mail: herm.brunott@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Afdeling Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325, e-mail: bernard.bos@siemens.com Internet: www.siemens.nl/persinfo