Gemeente Boxmeer


Koninklijke onderscheidingen

Elk jaar worden onder meer op Koninginnedag in het hele land koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Deze lintjesregen daalt neer op mensen die een bijzondere prestatie hebben neergezet. Burgemeester en wethouders feliciteren langs deze weg nogmaals de op Koninginnedag onderscheiden mensen.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boxmeer feliciteren van harte de volgende personen met hun op Koninginnedag ontvangen koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau: de heer P.B. Centen, mevrouw G.A.G. Fransen-Meulensteen, de heer H.F.M. Fransen en de heer A.H.J. Reintjes uit Beugen, de heer M.J.P.W. van Boekel uit Maashees, mevrouw J.A.E. Cöpp-Lamers uit Oeffelt en de heer A.L.T. Gerrits uit Vortum-Mullem.

Aanmelden
Kent u iemand uit de gemeente Boxmeer die in aanmerking komt voor een onderscheiding, meldt dat dan aan de gemeente. Bij elk voorstel voor een lintje hoort een goede onderbouwing. Het verzoek dient u in bij de burgemeester van Boxmeer, postbus 450, 5830 AL Boxmeer. Zet op de enveloppe dat de inhoud vertrouwelijk is. De burgemeester beoordeelt in eerste instantie alle voorstellen en gaat na of de betrokkene voorkomt in een van de justitiële registers.

Aanvraag tijdig indienen
De behandeling van een voorstel kost behoorlijk wat tijd. Daarom is het van belang tijdig een aanvraag in te dienen. Dit kunt u gedurende het hele jaar doen. Een verzoek voor een uitreiking van een koninklijke onderscheiding op Koninginnedag dient u uiterlijk vóór 1 juli van het jaar daarvóór in te dienen.

Wat moet u vermelden?
Bij een aanvraag voor een koninklijke onderscheiding vermeldt u: naam, geboortedatum, adres, woonplaats, beroep en/of laatste werkkring van de gegadigde; om welke activiteiten het gaat; hoeveel tijd (uren per maand of week) de activiteiten in beslag nemen of namen; op welke manier de kandidaat zich heeft ingezet; in welke jaartallen de activiteiten plaatshadden of hebben; welke uitstraling heeft de verdienste (lokaal, regionaal, landelijk of internationaal) en wat het belang van de activiteiten voor de samenleving is.

Meer informatie
Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met mevrouw M. Wilbrenninck, telefoon (0485) 585758.