Ingezonden persbericht


Amsterdam,2 mei 2005

LACOSTE SLUIT 5-JARIG SPONSORCONTRACT MET ANDY RODDICK

LA CHEMISE LACOSTE kondigt aan dat LACOSTE een vijfjarige samenwerking heeft afgesloten met Andy Roddick. Vanaf 1 mei 2005 zal Andy RODDICK het LACOSTE Tennis Team versterken, dat bestaat uit veelbelovende tennisspelers, zoals: Richard GASQUET en Tatiana GOLOVIN.

In navolging van grote kampioenen zoals: Arthur ASHE, Tony TRABERT, Lewis HOAD en Ken ROSEWALL, zal ook de 22-jarige Andy RODDICK, een van de LACOSTE ambassadeurs worden: 'Lacoste is een prachtig bedrijf met een geweldige tennisgeschiedenis en te gekke kleding. Ik ben echt vereerd om samen te werken met dit fantastische bedrijf.'

Donald DELL, Andy RODDICK's manager: "Ik ken Bernard LACOSTE al 30 jaar, we hebben ook veel samengewerkt. Wij zijn verheugd dat Andy gekoppeld wordt aan LACOSTE, een merk dat staat voor basiswaarden als integriteit, prestatie en kwaliteit."

LACOSTE werd in 1933 opgericht door René LACOSTE, een top tennisspeler die in de twintiger jaren verschillende malen de grand-slam en zelfs de Davis Cup binnen haalde. Hij besloot het perfecte tennisshirt zelf te gaan maken. Later vertelde hij: 'Om tijdens de hete Amerikaanse zomers te kunnen tennissen, besloot ik om zelf een shirt te maken dat bij mij paste... het LACOSTE shirt!' Deze originele polo was eenn revolutie in de mannen sportmode die tijd, het verving het klassieke shirt met lange mouwen. Meer dan 70 jaar later, is het erfgoed van René LACOSTE de 'wereld van LACOSTE' geworden: het bedrijf, dat sinds geleid wordt door zijn zoon Bernard sinds 1963, bestaat uit meer dan 800 LACOSTE boutiques en 2000 corners met kleding en andere producten in meer dan 110 landen over de hele wereld.
---

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Karin Dijksman Tel +31 (0)6 52 33 7064

Karin Dijksman
PPGH JWT_ Colors
Rietlandpark 301
1019 DW Amsterdam
t. 020 - 301 94 42/ 301 94 94