Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 141

datum: 3 mei 2005

Opknapbeurt voor jongerencentra Madrid, Lijn 16 en Reset

Burgemeester en Wethouders stellen 237.000,-- euro beschikbaar voor het opknappen van de jongerencentra Madrid in Liendert, Lijn 16 in Schothorst en Reset in het Soesterkwartier. Met deze financiële impuls kunnen de verouderde jongerencentra worden aangepast aan de eisen van deze tijd.

In oktober 2004 bood het college de notitie Knelpunten Jeugdbeleid aan de gemeenteraad aan. Daarin gaf het college aan dat een opknapbeurt voor de drie jongerencentra noodzakelijk is. Op grond hiervan diende mevrouw F.G. Imming van de PvdA een initiatiefvoorstel in waarin zij onder andere aan het opknappen van de jongerencentra hoge prioriteit toekende. Op 25 januari 2005 stemde de gemeenteraad in met dit initiatiefvoorstel. In opdracht van de gemeente stelde de Stichting Welzijn Amersfoort samen met betrokken jongeren een plan op voor het opknappen van de drie jongerencentra met een raming van de kosten. Met het beschikbare budget kan dit plan worden uitgevoerd.

Jongerencentrum Madrid in Liendert
De nood is het hoogst in dit jongerencentrum. Het grootste deel van het geld wordt dan ook hier besteed. De aanpassingen betreffen onder andere het verplaatsen van licht- en geluidbediening, het aanbrengen van een nooduitgang in de bovenruimte, het aanbrengen van ramen in de zijgevel, vloerreparatie, toiletaanpassingen, het plaatsen van een nieuwe voordeurpui, dakisolatie, het vernieuwen van het keukenblok en schilderwerk.

Jongerencentrum Lijn 16
In Lijn 16 zijn een aantal bouwkundige werkzaamheden, het plaatsen van een nieuwe keuken en bar en het vervangen van stoelen , tafels en barkrukken begroot.

Jongerencentrum Reset
Voor Reset staat gepland een aantal bouwkundige werkzaamheden, het leggen van een nieuwe marmoleumvloer, de aanschaf van een nieuwe judomat voor de DOJO en de plaatsing van een nieuwe bar en vervanging van stoelen, tafels en barkrukken.

Informatie: Bianca de Graaf, communicatiemedewerker van de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs, telefoon: 033 469 42 82, e-mail: b.degraaf-dewitte@amersfoort.nl.

---- --