TNS NIPO

Foto

Publicaties over onderzoek i.s.m. RTL

3o april 2005

De staat van het Koningshuis anno 2005

Vrijdag 29 april heeft Remco Frerichs van TNS NIPO het 'Koningshuis-onderzoek' toegelicht in een nieuw programma bij RTL 5: de RTL Z Enquêtecommissie.

Dit onderzoek wordt (gedeeltelijk) al sinds de jaren zestig door TNS NIPO uitgevoerd, waardoor mooie trends in kaart te brengen zijn. Hoe ontwikkelde bijvoorbeeld de steun voor de monarchie zich de afgelopen vijftig jaar?

In het onderzoek wordt ingegaan op de vraag wanneer koningin Beatrix de troon moet afstaan aan prins Willem-Alexander. Maar ook de populariteit van de leden van het koningshuis komt aan bod, de vraag of Nederlanders liever een republiek of een monarchie willen en of Willem-Alexander een geschikte koning zal zijn.

Download het rapport (.pdf):

De staat van het Koningshuis anno 2005

C4903 | Methode: TNS NIPObase (CASI) | Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van RTL Nieuws. Het veldwerk vond plaats van 22 tot en met 27 april 2005. In totaal werden 968 personen van 16 jaar en ouder ondervraagd. De resultaten van het onderzoek zijn herwogen naar geslacht, leeftijd, opleiding, gezinsgrootte en regio en sociale klasse.

Bij publicatie of verspreiding graag de bron TNS NIPO/ RTL Nieuws vermelden. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Remco Frerichs (tel: 020 522 54 79).