Gemeente Brunssum

Wielerronde Brunssum op Pinkstermaandag

Op Pinkstermaandag 16 mei 2005 vindt in Brunssum de jaarlijkse wielerronde plaats. Tijdens de ronde zullen de kampioenschappen van wielerdistrict Zuid (Zeeland, Brabant-Oost, Limburg) worden verreden. Vanwege de wielerronde is op maandag 16 mei een deel van het centrum van Brunssum voor al het verkeer afgesloten.

Parcours
Het parcours loopt over de volgende straten: Vijverlaan (start/finish), Tolenhof, Taelmanshof, Hoefnagelshof, Heugerstraat, Rumpenerstraat, Diepenbrockstraat, Mozartstraat, Sweelinckstraat, Schubertstraat, Kruisbergstraat, Lindestraat, Dr. Poelsstraat, Hokkelenbergstraat, Raadhuisstraat, Lindeplein.

Vanaf 10.00 uur tot omstreeks 18.00 uur zijn op maandag 16 mei deze straten afgesloten voor alle verkeer.
Het verkeer richting centrum wordt omgeleid.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer G. Veltrop, 527 86 23.
---

Verkeersmaatregelen tijdens voorjaarskermis

Van vrijdag 20 mei tot en met dinsdag 24 mei vindt op het Koutenveld de voorjaarskermis plaats. Vanaf maandag 16 mei zijn verschillende verkeersmaatregelen van kracht. Hieronder een overzicht van deze maatregelen.

De Raadhuisstraat tussen het Koutenveld en de Dorpstraat is gesloten van woensdag 18 mei 17.30 uur tot woensdag 25 mei, 12.00 uur. Het weggedeelte Koutenveld/Raadhuisstraat tussen de Hokkelenbergstraat en de Kerkstraat is zondag 22 mei (kermiszondag) afgesloten van 13.00 tot 24.00 uur. Mocht de toeloop van het publiek zodanig groot zijn dat de verkeersveiligheid in het gedrang komt, zal dit weggedeelte mogelijk gedurende langere periode afgesloten blijven. Verder zal op de kermiszondag op een deel van de Pastoor Savelbergstraat (het stuk tussen de Kerkstraat en de Wilhelminastraat) tweerichtingsverkeer toegestaan zijn.

Een deel van het parkeerterrein Koutenveld (het achtergelegen deel) is vanaf maandag 16 mei, 18.00 uur, afgesloten. Het parkeerterrein is helemaal afgesloten tussen woensdag 18 mei, 17.30 uur, en woensdag 25 mei, 12.00 uur.

Ten slotte wordt ook een gedeelte van de Dorpstraat afgesloten, dit in verband met de plaatsing van salonwagens op de Oude Markt. Het gaat om het gedeelte tussen de rotonde Dorpstraat/Europalaan en de rotonde Dorpstraat/Merkelbeekerstraat. De afsluiting geldt van woensdag 18 mei, 17.30 uur, tot en met woensdag 25 mei, 12.00 uur. Bestemmingsverkeer kan hier nog wel terecht. Voor bezoekers van de horecazaken en bedrijven aan de Dorpstraat zullen er borden worden geplaatst met het opschrift 'horeca en bedrijven bereikbaar'.

Voor alle afsluiting geldt: het (doorgaande) verkeer wordt omgeleid. Daarvoor worden verschillende borden op duidelijk zichtbare plaatsen neergezet.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer E. Noteborn, (045) 527 85 80.

---