Gemeente Harderwijk

3/5/2005

Officiële publicaties week 18

3-5-2005

Kiss&Ride-strook bij scholen aan de Stadswei

Langs de Stadswei ter hoogte van de scholen Valentijn en Het Baken laat de gemeente volgende week een Kiss&Ride-strook aanleggen. Een Kiss&Ride-strook is een kort-parkeerplaats bij de school waar autorijdende ouders hun kind op een veilige manier kunnen laten uitstappen.
In de huidige situatie staan de autos op de rijbaan van de Stadswei geparkeerd. Dat levert vaak gevaarlijke situaties op met tegemoetkomende automobilisten. Bovendien gebruiken automobilisten vaak het Vliepad om de kinderen naar school te brengen. Dit zorgt voor onoverzichtelijke dus risicovolle situaties voor fietsers en voetgangers en voor de direct aanwonenden van het Vliepad. Langs de Stadswei wordt de bushalte bij de scholen uitgebouwd tot een lange Kiss&Ride-strook. Met zon royale uitstapplaats bij de school hoeven ouders niet langer op de doorgaande route te stoppen en kunnen ze op meer verantwoorde manier hun kind naar school brengen. Het Vliepad wordt met paaltjes afgesloten voor autoverkeer. De werkzaamheden zullen iets langer dan een week duren en voor het verkeer minimale hinder opleveren.

De tekening van de Kiss&Ride-strook ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het Stadhuis.

Informatie: afd. Verkeer, tel. 411 314.

P-terrein Boulevard P4 (vergunninghouders) op 12 mei buiten gebruik

De parkeerterreinen P4 en P4a op de Boulevard, ter hoogte van voormalig restaurant IJsselmeer zijn donderdag 12 mei vanaf 08.00 uur afgesloten. De gemeente breidt de parkeercapaciteit uit met 22 parkeerplaatsen voor kortparkeren (max. 3 uur) en 32 parkeerplaatsen voor vergunninghouders. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het verwijderen van de busparkeerplaatsen en het met wegenverf aanbrengen van nieuwe parkeervakken.
Om hinder tijdens de werkzaamheden en schade aan geparkeerde autos te voorkomen wordt het terrein afgesloten. Vergunninghouders van P4 mogen hun voertuig gedurende de afsluiting parkeren op de overige parkeerterreinen van de Boulevard (uitgezonderd het bewonersgedeelte P7a).

Informatie: afd. Verkeer, tel. 411 397.

Bouwverordening vastgesteld

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 21 april de Bouwverordening opnieuw vastgesteld. De 8e, 9e en 10e serie wijzigingsvoorstellen van de Vereniging Nederlandse Gemeenten zijn in de tekst van de Bouwverordening opgenomen. Deze wijzigingen hebben onder meer betrekking op de wijzigingen in de Woningwet en het Bouwbesluit per 1 januari 2003, bepalingen over het bodemonderzoek en een integrale herziening van de brandveiligheidsvoorschriften.

Op grond van artikel 142 Gemeentewet treedt de hernieuwd vastgestelde Bouwverordening in werking met ingang van de achtste dag na deze bekendmaking.
De nieuwe Bouwverordening ligt vanaf heden voor een ieder ter inzage bij de balie Bouwzaken in de Stadswinkel en is te raadplegen op de website www.harderwijk.nl. Tegen vergoeding van de verschuldigde kosten kan een ieder een kopie van deze verordening, of een gedeelte daaruit, verkrijgen.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

Uitwerkingsplan Bedrijvenpark Tonsel

Het ontwerp-uitwerkingsplan Bedrijvenpark Tonsel ligt vanaf 13 mei 2005 vier weken voor belanghebbenden ter inzage in de stadswinkel in het stadhuis. Het is een uitwerking van de globale bestemming Uit te werken gemengde doeleinden uit het bestemmingsplan Drielanden-Oost. Het plangebied is gelegen aan de zuidkant van de Rijksweg A28 en wordt begrensd door de spoorlijn Harderwijk-Amersfoort, de Weisteeg, de Harderwijkerweg en de Verlengde Ceintuurbaan/Groene Zoomweg. Het ontwerp-uitwerkingsplan maakt het mogelijk om het gebied te ontwikkelen voor met name bedrijfsdoeleinden.

Desgevraagd kunnen de stukken tenminste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien. Tijdens de inzage termijn kunnen belanghebbenden tegen dit plan schriftelijk hun zienswijzen kenbaar maken bij Burgemeester en wethouders.

Informatie: afd. Ruimte en economie, tel. 411 182.

Bouwvergunningen
Er zijn lichte bouwvergunningen verleend voor:

- Hondegatstraat 6: zonnescherm

- Karel Doormanlaan 103: vergroten berging

- Eendekamp 68: berging

Er zijn reguliere bouwvergunningen verleend voor:
- Van Galenlaan 64: nokverhoging en dakkapel
- Van Brakellaan 8: verhogen kap

- Daltonstraat 24: overkapping

- Van Lennepstraat 11: nokverhoging en dakkapel
- Van Brakellaan 8: vergroten garage

Er zijn sloopvergunningen verleend voor:

- Varenweg 28: woning met schuur

- Keizerstraat 38: asbest dakbedekking berging
- Stationslaan 26: asbest

Iedere belanghebbende kan tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

Nieuwe bouwplannen

Er zijn aanvragen om lichte bouwvergunning ingekomen voor:
- Mecklenburglaan 10: uitbreiden woning

- Middenlaan 61: vergroten uitbreiding woning
- Rietgorsmeen 45: dakkapel

Er zijn aanvragen om reguliere bouwvergunning ingekomen voor:
- Leuvenumseweg / N302: GSM-mast

- Ariadreef 5: herplaatsen woonwagen

- Metten Gerritskamp 12: carport en zolderverdieping garage

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

---

gemeente harderwijk © gemeente harderwijk 2001