Persberichten 3 mei 2005

's-Hertogenbosch 03-05-2005

OPENLIJKE GEWELDPLEGING

's-Hertogenbosch - Een 21 jarige jongen uit Den Bosch is op 30 april 2005 mishandeld door een onbekende groep jongeren. De jongen liep op Koninginnedag omstreeks 02.00 uur op de Kerkstraat te Den Bosch ter hoogte van het postkantoor. De jongen droeg een oranje broek ivm viering van Koninginnenacht. Toen hij het groepje van 5 jongeren passeerde riepen deze dat hij de oranje broek uit moest doen, omdat hij discrimineerde. De jongen gaf als antwoord dat dat bij de viering van Koninginnedag hoorde. Hierop werd hij door de jongeren geschopt en in elkaar geslagen. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen. De politie verzoekt getuigen van deze mishandeling contact met haar op te nemen.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

's-Hertogenbosch - Van een 51 jarige automobilist uit Den Bosch is op 2 mei 2005 zijn rijbewijs ingevorderd. De man reed omstreeks 23.00 uur op de Rietveldenweg te Den Bosch met een snelheid van 106 km. terwijl 50 is toegestaan.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Heusden - Van een 31 jarige automobilist uit Boxtel is op 2 mei 2005 zijn rijbewijs ingevorderd. De man reed omstreeks 23.30 uur op de Provinciale Weg N267 te Heusden met een snelheid van 139 km. terwijl 80 is toegestaan.

RADARDETECTOR INBESLAGGENOMEN

Haaren - Bij controle op de N65 onder Haaren werd in de auto van een 44 jarige automobilist uit Den Haag een radardetector in zijn auto aangetroffen. Deze is inbeslaggenomen en de man kreeg een proces-verbaal.

OVERLAST VAN HEVIGE REGENVAL

Boxtel - Door de hevige regenval op 2 mei 2005 omstreeks 19.15 uur zijn de putdeksels van de straatkolken in een achttal straten in Boxtel omhoog gekomen. Enkele auto's liepen hierdoor schade op. Op de Dommel onder Esch waren enkele personen met een vlot op het water. Ze schuilden tijdens de hoosbui onder een brug. Ivm met onweer de personen met het vlot van het water laten komen. Op de Repelweg en Haspelstraat te Vught stond het water zo hoog dat dit de woningen dreigde binnen te stromen.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Vught - Een 29 jarige vrouw uit Den Bosch is op 2 mei 2005 aangehouden ivm diefstal van levensmiddelen twv 27 uit een winkel aan het Moleneindplein te Vught.

AUTO-INBREKER AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 14 jarige jongen uit Dordrecht is op 3 mei 2005 omstreeks 01.10 uur aangehouden als verdacht van inbreken in auto's aan de Bernestraat te Den Bosch. De politie werd door een oplettende getuige gealarmeerd, dat twee jongens veel aandacht hadden voor de geparkeerde auto's. De tweede jongen werd niet aangetroffen. Bij de aangehouden verdachte werden tevens inbrekers werktuigen inbeslaggenomen. De jongen is ingesloten.

MAN MISHANDELT VROUW

Veghel-
Maandagochtend is in de Pastoor Clercxstraat een 60-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De politie kreeg de melding dat een man in een vrachtwagen een vrouw op de fiets klemreed. De 49-jarige vrouw uit Veghel viel van haar fiets en de verdachte begon op haar in te schoppen en bedreigde haar met de dood. Het slachtoffer is met letsel aan nek, schouders en gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. De Eindhovenaar is op het politiebureau inverzekeringgesteld.

VRACHTSCHIP VAART TEGEN SPOORBRUG

Katwijk-
Maandagavond is een vrachtschip tegen een pijler van de spoorbrug gevaren. Het schip maakte water. De brandweer uit Nijmegen en Mook konden voorkomen dat het schip zonk. De Dienst Waterpolitie van het Korps Landelijke Politie Diensten onderzoekt de toedracht van het ongeval. Het trein- en waterverkeer is enige tijd stil gelegd. Er raakte niemand gewond.