KNHS


Topruiters op bezoek bij Studio Sport 3/5/2005

HILVERSUM - Maandag brachten onze nationale dressuur- en springtoppers een bezoek aan Studio Sport in Hilversum om kennis te maken met de programmamakers. Dit bezoek kwam voort uit een aantal gesprekken die de KNHS voerde met de NOS over paardensport op televisie.

In aanwezigheid van NOS adjunct-directeur Jan de Jong en redactielid Monique Tesselaar presenteerden regisseur Paul van Koelen en eindredacteur Rob van Velsen hun ideeën en vertelden ze over hun ervaringen. Ze toonden een groot aantal opnames van diverse concoursen, wat aanleiding gaf tot een levendige discussie tussen de programmamakers en de topruiters.
Beide Olympische gouden medaille winnaars, Anky van Grunsven en Jeroen Dubbeldam, maar ook Edward Gal, Wim en Gerco Schröder, Gert-Jan Bruggink, Wout Jan van der Schans, Eric van der Vleuten en vele anderen namen actief deel aan de discussie, en bezochten later de studio's van het NOS journaal, Studio Sport, Nova en het Jeugdjournaal.

Er wordt gezocht naar praktische oplossingen, die al tijdens het CHIO in Rotterdam voor het eerst zullen worden getest. Dat de KNHS hierbij het voortouw zal nemen, bleek uit de toelichting die directeur George de Jong gaf. Verbetering van de zichtbaarheid van onze sport op tv en in de pers, is de komende jaren een van de prioriteiten.

Een belangrijke nieuwe ontwikkeling is daarbij ook de nieuwe wedstrijdkleding. Vanaf nu rijden onze springruiters tijdens de landenwedstrijden in oranje jassen. Deze jassen kregen de ruiters eveneens maandagmiddag uitgereikt, waarna foto's gemaakt werden in de nieuwe outfit.