Gemeente Soest

Vijvers Koningsweg

Datum: 03/05/2005

Uit metingen van het Waterschap Vallei en Eem blijkt dat de waterkwaliteit in de vijvers langs de Koningsweg weer boven de norm is. Eerder was er rioolwater in deze vijvers terechtgekomen, na een fout tijdens werkzaamheden aan het hoofdriool in de Dorresteinweg.

Het waterschap heeft vrijdag watermonsters genomen. Daaruit bleek dat de zuurstofwaardes van het water in de vijvers weer in orde zijn. De gemeente heeft daarvoor flink wat maatregelen moeten nemen. Zo is er vervuild water overgepompt in het riool. Er is schoon water aangevoerd met giertanks en in de vijvers gesproeid. Om stankoverlast zoveel mogelijk te voorkomen zijn dode vissen gelijk opgeruimd. Deze werkzaamheden zijn uitgevoerd door medewerkers van de gemeente en door diverse aannemers. Nog deze week zullen de oevers van de vijvers, die door de werkzaamheden zijn beschadigd, worden gerepareerd.

De gemeente Soest stelt de aannemer van de werkzaamheden aan de Dorresteinweg volledig aansprakelijk voor de kosten van de opruimwerkzaamheden. Hoe hoog de rekening gaat zijn, is op dit moment nog niet duidelijk.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer