Gemeente Sint-Oedenrode


OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 3 mei 2005 PAGINA 1

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. Aanwezig:
Burgemeester ,
Wethouder van Rossum,
Wethouder Huijbregts,
Afwezig:
Wethouder Thijssen,
Gemeentesecretaris Compagne.

1. 1Best.secr Openbare- en niet openbare Besluitenlijst Goedkeuring akkoord B&W-vergadering
dd. 26 april 2005

2. 1Best.secr Uitnodiging voor een receptie ter gelegenheid van Wie gaat? Wethouders het 50-jarig huwelijk van dhr. en mevr. Van Kessel Van Rossum en op donderdag 26 mei om 16.00 uur op de Huijbregts Boerenhofstede te Schijndel. gaan.
3. 4BGR-SEC Tennisbanen Boskant. Voorgesteld wordt om in te stemmen met: akkoord Het College heeft besloten een artikel-
1. Het opstarten van de artikel 19-procedure t.b.v. de 19 procedure op te starten voor de ontwikkeling van sportpark Boskant. ontwikkeling van sportpark Boskant. Er
2 BRO de opdracht te verstrekken tot het opstellen van een ruimtelijke zijn aan de sportverenigingen (tennis, onderbouwing in het kader van de artikel 19-procedure zoals voetbal en korfbalverenigingen genoemd onder punt 1 en de kosten hiervoor ad maximaal Boskant) randvoorwaarden opgelegd 12.500,-- ten laste te brengen van het krediet tennisbanen voor de gebouwen die op dit sportpark Boskant. gerealiseerd kunnen worden. Verder is
3. Het stellen van de volgende randvoorwaarden aan de besloten een externe adviseur in te sportverenigingen: zetten die de drie verenigingen
· Maximale goothoogte gebouwen ten dienste van de ondersteunt bij de vorming van een "actieve sport" 4 meter; omni-vereniging.
· Maximale hooget bouwwerken gen gebouwen zijnde 3 meter m.u.v. hooget licgtmasten (15 meter) en ballenvangers (5 meter);
· Minimale afstand van gebouwen tot zijdelingse perceelsgrens 5 meter;
· Groensingel rond het gehel;e terrein van minimaal 5 meter breed, ook op parkeerplaats;
· Maximale oppervlakte gebouwen van 1800m2 (nuongeveer 600m2 aanwezig).
4. De inzet van een externe adviseur t.b.v. de vorming van een omni- vereniging ter ondersteuning van de drie sportverenigingen in Boskant en de kosten ad 1.000,-- ten laste te brengen van het krediet tennisbanen Boskant.
5. Het in een later stadium aan u voorleggen van de definitieve financiële opzet.
6. De gemeenteraad schriftelijk te informeren over uw besluit.


4. 8GGB-RO Ruimtevoorruimte-woning Lieshoutsedijk 37. Instemmen met: akkoord
1. De voorgstelde lokatie voor een RVR-woning mits deze op 25 meter van de as van de weg wordt gesituteerd.
2. De provincie/ PPC hierover een standpunt vragen.


5. 9GGB-WG Streekfestival Het Groene Woud. Kennisnemen van te organiseren festival Het Groene Woud maar af te Akkoord + zien van een financiële ondersteuning. financiering
6. wB&V Verzoek EHBO aanschaf AED apparaten te 1. Gelet op de urgente noodzaak voor de aanschaf van een AED voor Akkoord 4 overwegen. het zwembad instemmen met de aamschaf ten laste van de stuks waarvan

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 3 mei 2005 PAGINA 2

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. reghuliere exoploitatie. 2 in combinatie 2. Het initiatief van de EHBO ondersteunen door aanschaf van apparaten voor in de gmeneetelijke gebouwen. 3. Een keuze maken in de aanschaf van de AED's voor de gemeentelijke gebouwen. Hierbij kan vervolgens onderscheid worden gemaakt in gebouwen waarin veel personen komen (in volgorde van prioriteit- na het zwembad- stellen wij voor: sporthal De Streepen, sportzaal de Keienhoef, Mariëndael en gemeentehuis). In relatie tot het plan EHBO komen daar de brandweerkazerne en gemeentewerf nog bij. In totaal gaat het om 6 apparaten. 4. Kosten, in totaal 15.000,-- excl. Btw (aanschaf 6x 2.230,-- en opleiding 1.000,--), meenemen in de investeringen en bestedingen 2006 of 2007 op basis waarvan de gemeenteraad definitief kan besluiten tot aanschaf. 5. De EHBO- vereniging van uw besluit in kennis te stellen.


7. xCO Verzoek A.M.L. van Rooij om vertrouwen in Ter kennisnemning aan de gemeenteraad. akkoord burgemeester op te zeggen.

8. yFIN Jaarrekening 2004 Stichting Fonds Sociale De jaarrekening 2004 Stichting Fonds Sociale Volkshuisvesting Sint- akkoord Volkshuisvesting Sint-Oedenrode. Oedenrode voor kennisgeving aannemen.
9. 4BGR-SEC Achterstallig onderhoud kunstwerken openbare Wij stellen u voor in te stemmen met: akkoord Het College heeft besloten om een ruimten. 1. Van het restant-krediet "investeringsbudgetten kunst" ad bedrag van 10.000 euro te besteden 48.069,-- een bedrag van 10.000,-- in te zetten t.b.v. aan achterstallig onderhoud aan een achterstallig onderhoud aan een dritetal kunstwerken in de drietal kunstwerken. Het gaat om de openbare ruimte. Kunstwerken `Lolo en Loulou'van Jan 2. Het verstrekken van de opdracht aan de Snoeck aan de Molenwiel, `El Kunststichting tot het oplossen van het achetrstallig onderhoud CConsuelo'van Paul Haentjes en het binnen het punt 1 aangegeven bedrag. `Open huisje'van Tom van den Boomen 3. Het handhaven van het restant-krediet "investeringsbudgetten in Park Kienehoef. De opdracht voor de kunst" ad 38.069,-- t.b.v. kunst A50 en de toeristische werkzaamheden is gegeven aan de bewegwijzering. Kunststichting.


10. 5BGR-WIZ Startdocument Europese aanbesteding Taxihopper Startdocument Europese aanbesteding Taxihopper voor kennisgeving akkoord per 1 januari 2006. aannemen.
11. 5BGR-WIZ Dag van de Leerplicht. Kennisnemen van de activiteiten en resultaten m.b.t. de Dag van de akkoord Leerplicht.
12.. 5BGR-WIZ 1. Begroting 2005 Stichting Vluchtelingenwerk. 1. Begroting 2005 van Stichting Vluchtelingenwerk aanpassen, akkoord 2. Jaarrekening 2003 en brief inzake extra uren waarbij werkelijke uitgaven 2004 als uitgangspunt worden Stichting Vluchtelingenwerk. genomen met als aanvulling dat de ramingen 2005 voor rechtsbescherming, taal-onderwijs en werk en PR en voorlichting tot een bedrag ad 2.700,-- worden toegevoegd waardoor het subsidiebedrag 2005 wordt bepaald op 35.856,--. 2. Instemmen met de jaarrekening 2003. 3. Instemmen met éénmalige subsidiëring vanwege inzet extra uren i.v.m. versnelde toestroom asielzoekers tot een bedrag ad 2.600,-- en hiervan 1.456,-- ten laste van budget/reserve inburging brengen. Restant ten laste van regulier budget conform gemeentebegroting. 4. De punten 1 tot en met 3 inbrengen in eerstvolgend overleg eind mei/ beging juni.


13. 5BGR-WIZ (ontwerp)productenbegroting 2006 van de GGD Kennis nemen van (ontwerp)productenbegroting 2006 van de GGD Hart akkoord Hart voor Brabant. voor Brabant en de raad te adviseren geen zienswijzen in te brengen bij

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 3 mei 2005 PAGINA 3

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. het algemeen bestuur.
14. 8GGB-RO Herzieningsbelsuit GS bestemmingsplan 1. Kennisnemen van het besluit van Gedeputeerde Staten; akkoord Het College heeft kennis genomen van Buitengebied 1997. 2. Geen beroep in te stellen tegen dit besluit; een nieuw besluit rondom de 3. De gemeenteraad van het besluit van GS in kennis stellen en voor goedkeuring van Bestemmingsplan te stellen om geen beroep in te stellen tegen het besluit van GS. 1997. Een aantal gebiedsbestemmingen waarvoor eerder geen goedkeuring was is nu wel door Gedeputeerde Staten goedgekeurd. Aan een deel van de Jekschotse Heide is nu goedkeuring onthouden. Het College heeft besloten om niet tegen dit besluit in beroep te gaan.


15. 8GGB-RO Verzoek om planschade. Advies inwinnen van SAOZ. akkoord
16. 8GGB-RO Archeologisch vervolgonderzoek Mariëndael. 1. Onderzoekrapport van BAAC ter kennis brengen van de akkoord Tijdens het archeologisch gemeenteraad. vervolgonderzoek Mariendael zijn 2. Rapport in handen stellen van de Heemkundige Kring en via sporen aangetroffen uit de Late Midden Brabant en de website verslag doen van dit onderzoek. Bronstijd/Vroege IJzertijd en de Nieuwe Tijd. Het College heeft besloten het onderzoeksrapport van archeologisch vervolgonderzoek Mariëndael ter kennis te brengen van de gemeenteraad en het rapport ook te verstrekken aan de heemkundige Kring en te plaatsen op de gemeentelijke website.


17. 8GGB-RO Verkoop woning Van Kessel. Geen medewerking verlenen aan het verzoek van de heer Van Kessel. akkoord
18. 8GGB-RO Planschadeclaim. 1. Claim ter kennis brengen van de raad. akkoord 2. Voorleggen aan SAOZ.


19. 9GGB-WG Bewegwijzering Nijnsel. Voornemen van RWS voor kennisgeving aannemen. akkoord