Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Redactionele mededeling : UITNODIGING

Publicatiedatum: 01-05-2005

Het verhaal 'De aanslag' in de Nieuwsbrief van de politie van afgelopen vrijdag heeft tot veel belangstelling van media geleid. Met name wilt u het gevonden wapen (een stengun) graag zien, filmen en op foto vastleggen. Graag stellen wij u daartoe in de gelegenheid.

Op dinsdag 3 mei aanstaande kunt u om 10.00 uur in het politiebureau in Barneveld aan de Nijkerkerstraat de gevonden stengun komen bekijken.

Daarnaast is er ruimte voor de historische context rond deze vondst. Met name voor de gevolgen van de verzetsdaad toen in oktober 1944. Vertegenwoordigers van de Stichting Oktober '44 uit Putten zullen bij de presentatie aanwezig zijn. Zij zijn bereid gevonden om een toelichting te geven op de historische gebeurtenissen toen en de historische waarde van de stengun voor hun collectie nu toe te lichten. De vinder van het wapen heeft aangegeven zelf niet in de publiciteit te willen komen. Hij zal dan ook niet aanwezig zijn.

Mocht u nog geen (gratis) abonnement op onze Nieuwsbrief hebben, waardoor dit verhaal wellicht aan uw aandacht ontsnapt is, abonneer u dan nu via de internetsite www.politiegelderlandmidden.nl.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---