Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Fathers 4 Justice Nederland

Nijmegen, dinsdag 3 mei 2005

Wanhopige Spiderman houdt toegangsbrug tot Nijmegen bezet

Dinsdagochtend 3 mei - Nijmegen: Een vader heeft vanmorgen vroeg de Waalbrug - de toegangsbrug tot Nijmegen - beklommen en houdt deze vanuit grote hoogte bezet in een wanhopige poging om zijn kinderen te kunnen zien.

Gekleed als de superheld Spiderman is Yves, gescheiden vader van 2 kinderen, van plan bovenin de brug te blijven, totdat hij zijn kinderen weer kan zien. "Ik heb eerst vruchteloos alle legale wegen en middelen benut die mogelijk waren", vertelt Yves, "maar de moeder blijft de omgangsregeling ongestraft frustreren."

Het autoverkeer dat Nijmegen vandaag binnen rijdt wordt op de Waalbrug begroet met een groot spandoek waarop staat "Welcome to Fathers 4 Justice Country - Fighting for your right to see your children" met hoog bovenin de brug de vastgeketende Spiderman.

"Spiderman koos de toegangsbrug tot Nijmegen voor zijn actie, omdat zijn kinderen in deze plaats worden vast gehouden" sprak een woordvoerder van Fathers 4 Justice vandaag. "Yves is een goede en liefhebbende vader, wiens kinderen worden buitengesloten van hemzelf en hun familie. Een op elke vijf Nederlandse kinderen leeft inmiddels buitengesloten van hun vaders en de helft van hun familie doordat de Nederlandse familierechtbanken omgangsregelingen niet handhaven en de relaties tussen kinderen en hun vaders niet beschermen." Het is daarbij symbolisch en ironisch, dat Yves gekleed is als een Superheld, want het vergt een Superheld om de corruptie en het onrecht in het Nederlandse familierechtsysteem aan te pakken, terwijl ieder kind zijn papa als Superheld ziet.

Het is niet bekend hoe lang Spiderman, lid van Fathers 4 Justice, van plan is op de brug te blijven. "Deze goede en liefhebbende vader, zijn familie en - bovenal - zijn kinderen zijn in de steek gelaten door het falende familierechtsysteem."

De woordvoerder vervolgt: "Het gaat om een schrijnend en grootschalig falen van het Nederlandse familierechtsysteem. Kinderen zijn het slachtoffer. Wij hopen dat de door de VVD voorgestelde wetgeving om eindelijk een halt toe te roepen aan de huidige epidemie van kinderen die buitengesloten worden van de helft van hun families, bij de behandeling deze maand in de Tweede Kamer, ook in wetgeving wordt omgezet. Wij hopen verder dat de familierechtbanken en familierechters deze wetgeving dan ook zullen uitvoeren, in plaats van aan de laars te lappen, zoals zij de afgelopen 40 jaar steeds hebben gedaan."

In tegenstelling tot de familierechtbanken, die doorgaan met kinderen de toegang tot hun families te ontzeggen, heeft deze Spiderman-vader niet de bedoeling het autoverkeer te belemmeren of de toegang tot de stad Nijmegen te ontzeggen.

Fathers 4 Justice is de grootste campagnegroep voor gelijkwaardig ouderschap in Nederland en de wereld, met meer dan 3500 leden in Nederland, 12.000 leden in Engeland en afdelingen in Nederland, Groot-Brittannië, Canada, Australië en de Verenigde Staten.

Meer informatie:
0618-293397
0629-407564

Kontakt email: pers@f4j.nl
Website: www.f4j.nl

Fathers 4 Justice (NL)
Postbus 570
2300AN Leiden


---- --