FloraHolland


Weekbericht vestiging Rijnsburg: week 17

RIJNSBURG (3 mei 2005) - Met nog één week te gaan voordat het moederdag is (8 mei), zit de stemming er bij de handel goed in. Er is totaal iets minder aanbod dan in de week hiervoor, maar de middenprijs ligt 0,033 hoger dan in week 16. Vooral de nu sterk dalende aanvoer van tulpen is hier debet aan. Daarnaast is er een stijgende middenprijs te zien bij typische boeketbloemen als gyps, Solidago en zomerbloemen en daarnaast ook bij roos en Anthurium.

Vorige week waren er op vestiging Rijnsburg vier primeurs: Zantedeschia overig 'Renoir' (25325). Deze zwarte cultivar is donkerder en zwaarder dan Schwarzwalder. Een gele Limonium met de cultivarnaam 'Yellow Wings'. Een Gladiolus primulinus 'Las Vegas' met een bijzondere kleurstelling; rood met gele rand. En de Alstroemeria 'Firenze' (23968) deze verloopt van geel naar oranje.

Vrijdag was aan het begin van de veiling sprake van een relatief matte markt, echter gedurende de ochtend was duidelijk merkbaar dat de vraag aantrok. Vooral in het begin van week 18 zal de vraag voor de moederdag nog flink zijn. De eerste berichten (maandag) lijken ook positief te zijn met een hogere prijsvorming dan afgelopen vrijdag.


---