Ingezonden persbericht

AFAS ERP Software beantwoordt 80% helpdeskvragen met Cursus-dvd

LEUSDEN, 20050503 -- AFAS ERP Software uit Leusden heeft voor al haar kleinzakelijke klanten die met Profit Small Business werken een noviteit ontwikkeld: de Cursus-DVD. Deze geeft antwoord op minimaal 80% van de gestelde helpdeskvragen en is interactief: de klant bepaalt zelf welke functionaliteit hij of zij bekijkt.


Nieuwe klanten
Sinds AFAS begin 2005 het nieuwe product Profit Small Business voor de kleinzakelijke ondernemer in de markt heeft gezet, zijn er veel klanten bijgekomen. Deze stijging van klanten heeft ook zijn invloed op het aantal helpdeskvragen, aangezien het volgen van een cursus niet meer verplicht is. Om deze vragen pro-actief te benaderen, heeft AFAS een Cursus-DVD gemaakt waarin alle veel voorkomende vragen zijn opgenomen.

Digitale rondleiding
De DVD biedt de klant als het ware een complete, digitale rondleiding door het pakket, waarbij de combinatie van visualisatie en auditieve registratie de wetenschappelijk verantwoorde combinatie vormt waardoor een duidelijk kortere inleertijd bereikt wordt. De DVD mag niet gezien worden als vervanging van de huidige Profit Small Business cursus, het is een aanvulling en naslagwerk.
De totale afspeelduur van de DVD is 2,5 uur, maar de klant kan ook kiezen voor een kortere, selectieve view. De DVD kan zowel op de PC als de televisie worden afgespeeld.

Functionaliteit bekijken vanuit de luie stoel
De inhoud van de DVD blijkt in de praktijk meer dan 80% van de helpdeskvragen te kunnen beantwoorden. Op de DVD staan gedetailleerde filmpjes over o.a. de volgende onderwerpen;
  • Hoe installeer ik Profit Small Business;
  • Hoe verwerk ik mijn financiële boekingen;
  • Hoe werk ik met het digitaal dossier;
  • Hoe lees ik mijn bankafschriften elektronisch in;
  • Hoe kan ik budgetteren/prognotiseren;
  • Hoe leg ik een inkoopfactuur vast;
  • Hoe behandel ik updates en wettelijke wijzigingen.

    Trend
    AFAS zet met de cursus DVD een trend en is de eerste softwareleverancier in Nederland die dit initiatief voor haar klanten heeft ontwikkeld. De DVD wordt gratis aan de Profit Small Business klanten verstrekt.

    Over AFAS
    AFAS, gevestigd in Leusden, is een sterk groeiend, dynamisch softwarehuis. AFAS ontwikkelt, distribueert en ondersteunt hooggekwalificeerde, geïntegreerde software voor logistieke, financiële, personele en Intranet/Internettoepassingen.



    Ingezonden persbericht