Dienstenbond CNV

Nieuw Sociaal Plan DistriQ
03-05-2005

De CNV Dienstenbond is benaderd door DistriQ met het verzoek om het Sociaal Plan dat wij vorig jaar met de Telegraaf Holding overeenkwamen ook op DistriQ van toepassing te laten zijn. Het oude Sociaal Plan van DistriQ is geschreven voor de vorige reorganisaties en heeft dan ook geen werking meer. Op dit moment zijn er geen reorganisaties bij DistriQ. De bedoeling is dat dit plan gaat gelden als een algemeen Sociaal Plan. In deze info willen wij u het verzoek van DistriQ ter stemming voorleggen.

Wij hebben een brief van DistriQ gekregen dat er in de zeer nabije toekomst geen reorganisaties te verwachten zijn. In de tweede helft van dit jaar staat een beperkte reorganisatie op stapel bij de Unit Buitendienst en Fijndistributie. Hiervan zijn inmiddels de OR en de betrokken medewerkers op de hoogte.

De genoemde afdeling zou dan het eerst te maken krijgen met het nieuwe Sociaal Plan. CNV Dienstenbond heeft dit Sociaal Plan in november 2004 met de Telegraaf afgesproken en beschouwt dit plan als gedegen. De volledige tekst van dit plan treft u hier aan.

Op het antwoordformulier kunt u aangeven of u al dan niet instemt met het van toepassing verklaren van het Sociaal Plan Telegraaf op DistriQ.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Martijn Donker. Hij is bereikbaar op 035-6460580. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl